Rulouri de vinete la air fryer

Antreuri
Foarte ușor
18 min

Iată o rețetă grozavă anti-risipă pentru a folosi vinetele: rulouri de vinete în friteuza cu aer! Am ales să le umplem cu mozzarella și piept de porc afumat, dar puteți încerca să le faceți și cu șuncă presată și parmezan. În mai puțin de 20 de minute, veți avea delicioase „involtini” de vinete, cu o crustă ușor crocantă și o umplutură fragedă. Faceți această rețetă urmând pașii de mai jos :-)

Ingrediente

2

Materiale

  • Air Fryer
  • Placă de tăiat
  • Cuţit

Preparare

Preparare12 min
Gătire6 min
  • Rulouri de vinete la Air Fryer - Preparare etapa 1Tăiați vânăta în felii (aproximativ 3 mm grosime) pe lungime. Nu le faceți prea subțiri, altfel va fi dificil să le rulați.
  • Rulouri de vinete la Air Fryer - Preparare etapa 2Prăjiți într-o tigaie feliile de vinete.
  • Rulouri de vinete la Air Fryer - Preparare etapa 3Lasați să se răcească, apoi adăugați o felie de piept de porc afumat/ bacon, puțină mozzarella rasa și un praf de piper la fiecare felie de vânătă.
  • Rulouri de vinete la Air Fryer - Preparare etapa 4Înfășurați fiecare felie de vânătă cu umplutura și ungeți ușor involtinii cu puțin ulei de măsline (dacă este necesar, sigilați cu o scobitoare).
  • Rulouri de vinete la Air Fryer - Preparare etapa 5Pune rulourile în coșul friteuzei cu aer (tapetat cu hârtie de copt) și gătiți timp de 6 minute la 200°C.
  • Rulouri de vinete la Air Fryer - Preparare etapa 6Rulourile de vânătă la friteuza cu aer sunt gata!

Punctează această reţetă

Observații

Cât timp pot păstra rulourile de vinete ?

Aproximativ 2 zile la frigider, într-un recipient ermetic.

Ce pot folosi în loc de bacon?

Speck sau șuncă fiartă, coppa, răsfățați-vă!

Ce pot folosi în loc de mozzarella pentru a face rulouri de vinete ?

Orice brânză care se topește va fi potrivită, Comté, Scamorza, Emmental...

Ai nevoie de sare pentru a pregăti rulouri de vinete în friteuza cu aer?

Dacă folosiți piept de porc afumat ca umplutură, vă sfătuim să evitați sărarea pentru a preveni ca felul de mâncare să fie prea sărat.

Echipamente de gătit

friteuza cu aer
PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

Diana Lucia

Reteta este interesanta, dar in ea se mentioneaza ca este pentru 2 persoane. Cum asa? Impartim o vanata in trei si punem pe fieccare o felie de bacon (jambon, nu?) si mozarella. Atunci de ce avem nevoie de 6 felii de jambon? Si cum facem doua portii din 3 rulouri? Asta imi aminteste de bancul din copilarie unde eram intrebati cum se impart 3 paie la doi magari, apoi de cum se impart 2 paie la trei magari. Retreta se potriveste cu prima intrebare. Ramane de stabilit cine sunt magarii.

abuz