Se incinge gratarul si cuptorul la 190 grade Celsius (375 Fahrenheit). Vinetele se curata de coaja si de cotor, si se taie pe lungime in felii cu grosimea de 1/2 cm. Se intind pe o tava si se presara cu sare, se lasa 10-15 minute.
Se spala sub jet de apa ca sa se ia sarea, si se tamponeaza cu un servet sa se usuce. Gratarul se unge cu ulei sau cu spray de gatit, si se pun feliile de vinete, aproximativ 4 minute pe fiecare parte, pana cand se rumenesc si se inmoaie. Se iau de pe gratar si se lasa sa se raceasca putin.
Se bate oul, se amesteca cu ricotta, apoi se adauga mozzarella, parmesanul si frunzele de busuioc taiate chifonade (in fasii lungi). Se ia amestecul de branza cu lingura, se pune o lingura pe o felie de vanata, se ruleaza, si se aseaza cu capatul dedesupt intr-o tava (sau cratita) unsa cu ulei.
La fel se fac toate feliile.Se pune sosul de rosii deasupra, se intinde peste toata tava. Se condimenteaza cu sare si piper. Se presara restul de parmesan si se baga la cuptor pentru 15-20 minute, pana cand vinetele sunt bine coapte. Dupa coacere, se presara ulei de masline deasupra.
Intr-o cratita mare se incinge uleiul pe foc mare, se adauga ceapa si usturoiul si se calesc pana devin lucioase, 5-10 minute. Se adauga telina si morcovul, se asezoneaza cu sare si piper, si se mai calesc 5-10 minute pana cand se inmoaie. Se adauga rosiile si funzele de dafin si se lasa pe foc mic, neacoperit, 1 ora pana cand se ingroasa. Se scot frunzele de dafin, se verifica de sare si piper. Daca este acru, se adauga untul, cate o lingura odata. Se da prin mixer pentru a avea consistenta dorita. Se poate pastra la congelator 6 luni, daca nu este folosit tot, se lasa sa se raceasca complet si se pune in pungi de plastic.
Comentarii:
Super. Azi fac
O reteta delicioasa!