Are calorii puține (aprox.450 cal. pe porție), are ceva carne albă, fără grăsime, multe legume și 35 gr. paste din făină integrală, cam tot ce e nevoie pentru o alimentație sănătoasă.
Pieptul de pui se spală cu apă rece și apoi se uscă cu șervețele de bucătărie. Se taie apoi în felii subțiri. Se spală legumele și se taie mărunt: zucchini, pătrunjelul, feniculul, ardeiul și morcovii în felii subțiri, scorzonera în bucăți mici, roșiile cherry se taie pe jumătate, sau în sferturi dacă sunt mai mari. Carnea de pui se condimentează cu sare și piper. Se încălzește o tigaie pe aragaz și apoi se adaugă uleiul. Se prăjește carnea de pui pe toate părțile.
Între timp se pune sare în apa pentru paste și se fierb pastele după indicațiile de pe pachet. Se adaugă scorzonera la carne și se prăjește cca. 2 minute. Se toarnă supa de legume și se fierbe 1 minut. Apoi se adaugă roșiile. Eu le presez puțin pentru ca sucul de roșii să se îmbine cu sosul. Se lasă să fiarbă puțin.
Se condimentează cu sare și piper. Se adaugă apoi celelalte legume și se fierb 2-3 minute împreună. Din apa în care au fiert pastele se ia puțin și se adaugă în sosul de legume. Se adaugă smântâna, se amestecă bine și apoi se ia de pe foc.
La sfârșit se adaugă spanacul și pastele strecurate și pătrunjelul tocat, se amestecă bine și se servește.
Scorzonera este o leguma putin cunoscuta. Eu am folosit-o in reteta pentru ca aveam in frigider. Puteti inlocui cu altceva, cu asparagus, sau champignon, de exemplu, sau puteti sa o eliminati din reteta. Mai multe detalii despre scorzonera aflati aici: http://a-bis-z.blogspot.de/2014/01/schwarzwurzel-scorzonera.html .
Da, este o leguma putin cunoscuta. Eu am folosit-o in reteta pentru ca aveam in frigider. Puteti inlocui cu altceva, cu asparagus, de exemplu, sau puteti sa o eliminati din reteta. Mai multe detalii despre scorzonera aflati aici: http://a-bis-z.blogspot.de/2014/01/schwarzwurzel-scorzonera.html .
Va doresc o zi buna!
Andrea
Comentarii:
Ce e aia scorzonera ?