Legume caramelizate cu piept de pui marinat în suc de mandarină.
Legume caramelizate cu piept de pui marinat în suc de mandarină.
Marinarea cărnii slabe în sucul de mandarină poate fi considerat ca fiind un răsfăţ culinar, sau chiar mai mult de atât, puteţi considera că astfel obţineţi un preparat culinar exotic. De asemenea, caramelizarea legumelor folosite în această reţetă aduc un plus de savoare deosebit gustului final.
Pieptul de pui se taie fâşiuţe de aproximativ un centimetru şi jumătate grosime după care se lasă la marinat în frigider peste noapte în sucul de mandarină natural.
Legumele se curăţă, se spală, iar cu excepţia morcovului şi a cepei verzi pe care le vom tăia rondele, tăiem julien ardeiul verde şi roşu împreună cu ceapa roşie si ceapa albă. Se încinge uleiul de cocos într-o tigaie, se adaugă zahărul brun şi se amestecă bine până când acesta se omogenizează cu uleiul. În acest moment se pot pune legumele în tigaie, iar după sotare se adaugă pieptul de pui şi boabele de porumb. Se prăjeşte puiul, se sărează după gust şi se adaugă o lingură din sucul de mandarină. Se mai lasă pe foc aproximativ două minute după care se poate da la oparte.
Notă: Gustul final trebuie să fie aromat şi dulce! Dacă vi se pare că aroma nu este îndeajuns de intensă, în momentul în care prăjiţi puiul se mai poate adăuga puţin ulei de cocos şi zahăt.
Am sa o incerc si eu.am luat o data un preparat gata facut,congelat de la un market.era din carne de curcan si suc de mandarine.foarte gustos,dar nu stiam cum sa-l prepar eu.acum ca ai postat aceasta reteta o sa o incerc curând.multumesc.
Comentarii:
Am sa o incerc si eu.am luat o data un preparat gata facut,congelat de la un market.era din carne de curcan si suc de mandarine.foarte gustos,dar nu stiam cum sa-l prepar eu.acum ca ai postat aceasta reteta o sa o incerc curând.multumesc.