Legume la grătar

Garnitura perfectă pentru orice friptură la grătar sau o minunată salată de legume în zilele de post.
Ingrediente
4
Preparare
Preparare10 min
Gătire10 min
- Legumele se spală și se zvântă.
Dovleceii se taie rondele.
Morcovii se curăță de coajă și se taie rondele. Le tăiem pe oblic să obținem felii mai mari.
Ceapa se curăță de coajă și se taie rondele de 1/2 cm.
Ciupercile se taie felii doar dacă sunt mari, dacă le avem mici le lăsăm întregi.
Roșiile mari se taie în două, cele mici se lasă întregi.
Ardeii grași se curăță de semințe și se înlătură cotorul, după care se taie fâșii.
Cam astea au fost legumele mele, dar lista poate continua cu vinete, fenicul, sparanghel....
Se încinge grătarul (sau plita la aragaz).
Se stropesc legumele cu foarte puțin ulei (de măsline de preferat) și se pun pe grilul încins sau pe grătar când jarul nu mai are flacără.
Legumele se fac foarte repede și se pot arde foarte repede, așa că le supraveghem cu atenție.
Se întorc pe ambele părți pentru o coacere uniformă.
Se condimentează cu sare și piper numai după ce s-au luat după grătar.
Poftă bună!
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
C
cristian23
Se poate face o salată delicioasă doar adăugându-se, la legumele pe grătar, puțin ulei de măsline, usturoi zdrobit, sare, piper și câțiva stropi de zeamă de lămâie. Delicioasă!
am gătit această rețetă
anonymous
Poate fara ulei....ulei ars pe legume pe gratar nu-i sanatos
anonymous
Noi mancam legumele la gratar sau la tigaia dry de cel putin 3 ori pe saptamana ca si garnitura sau ca fel de mancare .Sunt deliciooooooooase. Pestele file cu pastai verzi la gratar e o nebunie. Pofta buna !!
Punctează această reţetă