Cele 12 bucati de paste se fierb in apa clocotita cu un praf de sare si o lingurita de ulei(pentru a nu se lipi intre ele)cca10 minute,apoi se scurg si se clatesc cu apa rece.Ceapa tocata marunt,se caleste in ulei incins,impreuna cu morcovul si radacina de telina(sau patrunjel),date prin razatoarea mica.
Se adauga si carnea tocata, iar atunci cand isi schimba culoarea si ii scade tot sucul lasat,se adauga si sucul de rosii,se condimenteaza si se pipereaza. Pentru a doua umplutura,curatam ciupercile si le maruntim sau feliem foarte subtiri,apoi le calim in putin ulei,adaugand pastrama din piept de pui si caizerul taiat bucati mici si subtiri.
La sfarsit se condimenteaza si se pipereaza dupa gust. Se pregateste sosul Bechamel,ddezlegand cele doua linguri de faina calite putin in untul incins,cu paharul de lapte, amestecand continuu,pana obtinem sosul cremos care se condimenteaza si el,dupa gust.
Se unge o tavita cu unt,apoi se aseaza pastele de Lasagne fierte,una langa alta,se aseaza un strat uniform din prima umplutura,peste care se toarna cateva linguri de sos Bechamel,se continua cu al doilea strat de paste fierte,apoi se intinde si umplutura a doua,se stropeste cu putin sos Bechamel,se acopera cu ultimul stratde paste fierte peste care se toarna restul de sos Bechamel si se presara cascavalul ras.Se da tavita la cuptor pentru 20 de minute.
Se portioneaza dupa ce s-a racit putin. oprit cateva linguri din prima si a doua umplutura,pe care le-am amestecat si le-am asezat peste ultimul strat de paste,apoi am turnat sosul si cascavalul.
Comentarii:
Nu are nici cea mai mica legatura cu adevarata lasagna