Porționăm întâi carnea. Curățam ceapa și legumele, apoi le tăiem mărunt. Roșiile se curăță de pieliță și se taie cubulețe sau felii. Cartofii se taie cubulețe.
Punem în ceaun aprox. 200g de untură și lasăm să se încingă, adăugăm apoi ceapa, ardeii și morcovii și le lăsăm la călit la foc mic 30- 35 de minute.
Adăugăm apoi carnea de vită și costița afumată și lăsăm să fiarbă fără să adăugăm apă 15minute (dacă este destul sos de la legume, daca nu adăugăm puțină apă cât să acoperim carnea), apoi adăugăm apă cam de un lat de palmă.
Când carnea de vită este fiartă pe jumătate adăugăm carnea de porc și roșiile și lăsăm să fiarbă (fară a adăuga apă) câteva minute(5-10 minute), apoi adăugăm apă lăsând loc pentru cartofi.
Se pun condimentele și pasta de gulyaș după gust și se lasă la foc mic aproximativ o oră și jumătate, până când carnea este fiartă.
Se adaugă cartofii și se lasă la fiert (cartofii se pot fierbe și separat apoi se pun în ciaun și se mai lasă puțin la fiert cu carnea).
La final se pun gălușcuțele și se mai lasă la fiert cam 10 minute.
Comentarii:
Fac des aceasta reteta , doar ca la condimente mai adaug boabe de coreandru, ienibahar pisate in mojar impreuna cu cimbrisor
Super!!!
Imi cer scuze cred ca am copiat de la alta reteta, este vorba despre 100g de untura nu de 600g.
Cred ca este foarte buna