PREPARARE: -cartofii se pun la fiert si se fierba pana dau un clocop dar totusi sa ramana tari dupa care se taie rondele (felii) -adeiul gras si cel verde se taie cubulete mai maricele -dovlecelul se curata de coaja si se taie si el rondele -ciupercile se spala bine (daca vrei le cureti de pielita aia a lor dar nu este obligatoriu) si se taie felii -morcovul se curata si se taie felii -rosiile se taie felii(rondele) - intro tigaie se pune carnea tocata (de preferat sa fie carne amestec porc si vita ) unde mai intai s-a incalzit uleiul se taie cele 2 cepe marunt si sae adauga peste carne , apoi se adauga si bulionul sau sucul de rosii se condimenteaza dupa gust sare piper si alte condimente se caleste cam 15 minute pana cand carnea isi schimba ushor culoarea si ceapa se inmoie si mai scade putin din apa lasata .... iar spre sfarsit se adauga un catel de usturoi pisat. - apoise ia un vas de sticla rezistenta la caldura sau o tava mai inalta (pentru a evita sa curga din ea in cuptor ca faceti fum) se unge cu unt sau cu margarina sau cu ulei si se aseaza cartofi taiat rondele apoi ardeii gras rosu taiat cubulete se pune pestecartofi apoi se pune carnea toacata calita in prealabil (si se face cate un strat din toate ingredientele) apoi morcovul dupa care dovlecelul apoi ardeiul gras verde peste se pun ciupercile apoi se pin rosiile rondepe peste se pune ceapa verde taiata rondele peste ea sa presara cascavalul ras sau (ce fel de branzet aveti) . peste se presara cate jumatate din legarurile de patrunjel si marar tocate bine , se ia laptele si o lingura de smantana si o lingura de ulei de masline si un catel usturoi (pisat) oul(daca vreti ca totul sa se lege mai bine puneti 2 oiua si 150 ml lapte) sare piper si condimente dupa gust dar e f bun daca puneti macar putin oregano , se pun de preferat la blander sau daca nu se amesteca la mixer si se toarna toata peste cele puse in tava voastra Se pune la cuptor si se lasa aproximativ 1ora jumatate doua ore depinde de cantitate cuptorul trebuie incins bine in prealabil. se scoape iar din smantana ramasa si o lingura de ulei masline un catel usturoi mararul si patrunjelul tocate marunt si zeama de la o jumatate de lamaie si o lingura de lapte se pun de preferat la blander dar daca nu se fac la mixer . se pune in farfurie cate o porti care trebuie sa contina toatew straturile si apoi se pune peste sosul obtinult la sfarsit. va urez pofta buna!!!!! (reteta este inventie proprie)
Comentarii:
Am s-o incerc cu prima ocazie