Carne tocata in crusta.

Imi place sa fac reteta asta mai ales cand avem o masa mai... festiva sa zic asa,aici am facut-o chiar de ziua mea ,erau si sarbatorile de Paste ,dar uite ca nu am reusit pana acum sa o afisez.
Se poate face si cu aluat de cumparat,sau aluat de paine ,fiecare cu ce vrea,umplutura se poate face si in mai multe combinatii ;cu ciuperci si carne tocata ,cu oua fierte puse in mijloc sau carnat.....eu am facut-o doar din carne tocata,oricum ..ca si aspect arata tare bine printre aperitive.

e nevoie de:
300g faina,2 galbenusuri,150g unt sau margarina,3 linguri de apa,1lingurita otet si un varf cutit sare,acuma depinde si de faina ,poate mai e nevoie de 1-2 lg de apa in plus ,eu odata am mai pus in plus smantana in loc de apa.
Se amesteca toate ingredientele..


1/2kg carne tocata,o ceapa,3 linguri de bulion(am pus kethcup),2oua,2 felii de paine inmuiata in lapte sau apa si stransa bine ,verdeata(patrunjel,marar)sare si piper dupa gust.
Se caleste ceapa in putin ulei,se pune carnea si se calesc impreuna..








Cand e gata ,se scoate si se lasa pana se raceste bine in tavita ,eu am lasat-o de seara pana dimineata.Se da cu un cutit pe margine ca sa se desprinda, se intoarce pe un fund de lemn si apoi pe platou.
Se orneaza dupa preferinte;in gaurele se poate pune cate un buchetel de patrunjel sau ceapa verde ...eu in mijloc am pus un trandafiras din coaja de rosie si cateva varfuri de ceapa verde .






Lissa`s Cakes