Ficatul se portioneaza, se sterge si se pune la fragezit in lapte pentru cca. o ora. Apoi se scoate si se tamponeaza cu hartie absorbanta. Se prajeste in uleiul incins.
Mujdeiul se face din 3-4 catei de usturoi pisat cu sare si untdelemn. Se freaca pana devine o pasta. Se adauga dupa caz iaurt, smantana sau apa. Se foloseste drept condiment la unele mâncaruri.
Pentru garnitura se poate folosii piureul, orezul, sau legumele. Eu am folosit legume mexicane din supermarket. In uleiul in care am prazit ficatul se inabuse legumele cca. 15-20 min. Ficatul se serveste cald, cu mujdei si legume. Pofta buna!
Comentarii (20):
Ummmm !!!!!!!!!
Ok
Iamiiiiiiii
E fraged, f. gustos
Delicios!
Simplu si foarte gustos
Ficatul, oricat l-ai tine la fragezit iti iese bun(suculent) doar daca il prepari cam pe jumatate; altfel iese tare si uscat
Delicioasa
Gustos
Delicios