Ficat de pui in vin rosu cu pilaf de orez

Ficat de pui in vin rosu cu pilaf de orez
Felul principal
Ușor
1 oră

Ingrediente

2

Ingrediente pentru 2 porţii:

Preparare

Preparare30 min
Gătire30 min
  • Se pregătesc ingredientele pentru pilaf: şalotele se curăţă şi se toacă mărunt, morcovul se curăţă şi apoi se dă prin răzătoarea mică, iar ardeiul gras se taie în cubuleţe mici.

    Se încălzesc 2 linguri ulei în care se adaugă şalotele se călesc. Se adaugă apoi morcovul şi ardeiul gras. Se lasă să se prăjească 2-3 minute. Se adaugă apoi orezul. Se acoperă orezul cu vreo 200 ml de supă de legume şi se lasă să fiarbă la foc mic. Se învârte destul de des pentru a nu se arde. Supa trebuie să fie fierbinte, pentru a nu întrerupe procesul de fierbere al orezului. Când orezul a absorbit lichidul, se adaugă restul de supă de legume treptat, până când orezul e fiert. Se condimentează după gust cu sare, piper şi nucşoară.

    Pentru ficat: se curăţă ficatul, se spală bine şi se uscă cu un prosop de bucătărie. Ceapa se toacă mărunt.

    Într-o tigaie se încălzesc 2 linguri de ulei. Se căleşte ceapa, iar apoi se adaugă ficatul de pui. Se prăjeşte bine pe toate părţile. Se adaugă apoi pasta de roşii şi se amestecă bine. Se stinge cu vinul roşu şi se lasă să fiarbă până când vinul scade la o treime. Se adaugă apoi 50 ml supă de legume fierbinte şi se lasă încă 5 minute să fiarbă la foc mic.

    Se serveşte cu pilaful de orez. Ca garnitură se pot folosi şi paste sau cartofi piurée.

Punctează această reţetă

AtoZAtoZ

Întrebări

De unde iei supa de legume sau de pui? multumesc!

Buna! Imi pare rau ca raspund cu atata intarziere, dar din motive personale nu am scris pe blog ceva vreme.
Ca sa-ti raspund la intrebare...
- cand nu am supa in frigider, fac repede din apa fiarta cu cuburi knorr, sau maggi (scrie pe pachet cata apa se pune la un cub),
- cand curat legumele nu arunc cojile de morcovi, patrunjel etc. (bineinteles bine spalate inainte), ci le fierb in apa cu sare si alte condimente. Obtin astfel o supa de legume. Iar pentru supa de carne, folosesc fie resturi de carne, oase sau cumpar gaina, gasca, oase de vita.
Cand folosesc supa de legume sau carne pun mai putina sare, deoarece supa e deja sarata.

Sper sa te satisfaca raspunsul meu si iti doresc o zi buna.

Andra

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 2
olaru_n2014

olaru_n2014

Gustoasa

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Foarte bun!!!!

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

O reteta minunata.

abuz

edithke

Excelent

abuz

anonymous

Bun si reusit

abuz

anonymous

Foarte bun

abuz

anonymous

Sunt sigura ca va fi gustoasa mancarea, abia astept sa o fac, am plecat!

abuz

anonymous

Este ok reteta.o mai pregatesc si eu pentru copii mei

abuz

anonymous

Bunut

abuz

anonymous

Super.sper sa imi iasa si mie:d

abuz
  • pagina 1 / 2