Intr-un vas am asezat ficatei spalati si curatati, iar peste am turnat cana de lapte. Dupa 1 ora m-am apucat de treaba ... intr-o tigaie** am pus la topit 2 linguri de untura de porc. In untura topita am calit ceapa taiata julienne pana ce a devenit translucida. Am aruncat peste ceapa ficateii scursi bine de lapte. Am mestecat un pic, am lasat sa se prajeasca usor pe ambele parti si am turnat peste vinul. Am rasnitat putin piper si sare. Am luat frumos tigaia am acoperit-o cu o folie de aluminiu si am dat-o la cuptor la vreo 200 de grade Celsius, pentru 10 minute. Dupa 10 minute am indepartat folia si am lasat cat sa se rumeneasca ficatul pe ambele parti. Scos din cuptor, l-am servit imediat cu mamaliga!
** musai fara coada maner de plastic, caci va fi introdusa la cuptor!
500 grame ficat de pui 1 cana lapte 2 cepe taiate julienne 1 pahar vin rosu sec untura de porc sare, piper, menta 1 foie dafin Preparare: Intr-un vas am asezat ficatei spalati si curatati, iar peste am turnat cana de lapte, piper, o foaie de dafin, Dupa 1 ora m-am apucat de treaba ... intr-o tigaie am pus la topit 2 linguri de untura de porc. In untura topita am calit ceapa taiata julienne pana ce a devenit translucida. Am aruncat peste ceapa ficateii scursi bine de lapte. Am mestecat un pic, am lasat sa se prajeasca usor pe ambele parti si am turnat lingura de bullion desfacuta-n supa, dup ace a dat in clocot, am turnat peste vinul. Am rasnitat putin piper si sare. Am mutat intr-o olicica de lut, am acoperit-o cu o folie de aluminiu si am dat-o la cuptor la vreo 200 de grade Celsius, pentru 20 minute. Dupa am indepartat folia si am lasat cat sa se rumeneasca ficatul pe ambele parti.
Comentarii (14):
Da
500 grame ficat de pui
1 cana lapte
2 cepe taiate julienne
1 pahar vin rosu sec
untura de porc
sare, piper, menta 1 foie dafin
Preparare:
Intr-un vas am asezat ficatei spalati si curatati, iar peste am turnat cana de lapte, piper, o foaie de dafin,
Dupa 1 ora m-am apucat de treaba ... intr-o tigaie am pus la topit 2 linguri de untura de porc. In untura topita am calit ceapa taiata julienne pana ce a devenit translucida.
Am aruncat peste ceapa ficateii scursi bine de lapte. Am mestecat un pic, am lasat sa se prajeasca usor pe ambele parti si am turnat lingura de bullion desfacuta-n supa, dup ace a dat in clocot, am turnat peste vinul. Am rasnitat putin piper si sare.
Am mutat intr-o olicica de lut, am acoperit-o cu o folie de aluminiu si am dat-o la cuptor la vreo 200 de grade Celsius, pentru 20 minute.
Dupa am indepartat folia si am lasat cat sa se rumeneasca ficatul pe ambele parti.
Gustos
E ok
Interesanta reteta
E buna reteta asa faci s mama
Da numai fara untura de obicei ficatul nu se lasa asa de mult deoarece se intareste dar fiecare...................
UNTURA FRAGEZESTE FOARTE MULT LA FEL CA FOAI DE PLACINTA\
Nu am
Belea