Ficăței de pui la tigaie fără ulei

Felul principal
2 porții
Foarte ușor
16 min
361 Kcal

Întrebarea - Oare se poate? - mi-am pus-o de multe ori... Până nu încerci, "sigur" că nu se poate :)) Dar totuși de ce în tigaie? - pentru că tigaie, prăjeală ar fi cam pe aceeași lungime de undă. De ce nu în cuptor? Acolo sigur ies fragezi și gustoși pe deasupra fără pic de grăsime :) Răspunsul meu a fost că lucrurile interzise sunt cele mai gustoase. Și uite că până la urmă a ieșit ceva sănătos - o rețetă numai bună la multe diete și pentru cei care se feresc de atâtea prăjeli.

Ingrediente

2
Cost estimat: 6.32 (3.16€/porție)

Preparare

Preparare10 min
Gătire6 min
  • Ficățeii de pui spălați bine în mai multe ape, se lasă la scurs.
  • Se toarnă laptele într-un castron și introducem ficățeii în castronul cu lapte.
  • Se dau la rece pentru minim o oră.
  • Se scot din lapte pe un platou.
  • Se condimentează cu piper.
  • Se încinge o tigaie ceramică și se pun ficățeii unii lângă alții.
    După 3 minute, se întorc ușor cu o spatulă de lemn.
  • După alte 3 minute și un pic de fum în bucătărie - pentru că nu am pus capac - ficățeii sunt gata de scos.
    Garnitura perfectă șunt roșiile.

Nutriție

pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 361Kcal
  • Carbo: 6.2g
  • Grăsimi: 6.3g
  • Grăsimi sat.: 2.6g
  • Proteine: 69.6g
  • Fibre: 0.3g
  • Zahăr: 6.8g
  • ProPoints: 9
  • SmartPoints: 6
Informații nutriționale pentru 1 porție (372g)
RReteteBauturi

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 3

anonymous

Superrrrrrrrrrrrrr

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Daca laptele este caldut si se pune un pic de condiment in lapte, ficatei vor fi mai fragezi. (Nu este necesar sa pui la frigider)Am incercat, sunt nemaipomeniti, indiferent ce garnitura ai langa!Merge si cu... paine prajita.

am gătit această rețetă
abuz

Doru

Cineva intreba cand se pune sarea... La ficat, sarea se pune intotdeauna la urma, altfel ficatul se intareste ca talpa...

abuz

anonymous

Gata in 16 minute.... cu sau fara"minim o ora" de stat la rece?? ... WTF?!

abuz

anonymous

Bun si simplu

abuz

elena.bica

Deliciosi

abuz

anonymous

O reteta obisnuita

abuz

anonymous

Si daca-i pregatim in Dry Cooker?

abuz

anonymous

Încercarea moarte n-are, dar ce facem cu partea arsä( moleculele lui Maillard, cancerigene) ?

abuz

anonymous

De ce sa-i mai las la scurs ,daca totii bag in lapte ?
in rest o idee buna fara prajire

abuz
  • pagina 1 / 3