Ficăței de pui la tigaie fără ulei
Întrebarea - Oare se poate? - mi-am pus-o de multe ori... Până nu încerci, "sigur" că nu se poate :)) Dar totuși de ce în tigaie? - pentru că tigaie, prăjeală ar fi cam pe aceeași lungime de undă. De ce nu în cuptor? Acolo sigur ies fragezi și gustoși pe deasupra fără pic de grăsime :) Răspunsul meu a fost că lucrurile interzise sunt cele mai gustoase. Și uite că până la urmă a ieșit ceva sănătos - o rețetă numai bună la multe diete și pentru cei care se feresc de atâtea prăjeli.
Ingrediente
Preparare
- Ficățeii de pui spălați bine în mai multe ape, se lasă la scurs.
- Se toarnă laptele într-un castron și introducem ficățeii în castronul cu lapte.
- Se dau la rece pentru minim o oră.
- Se scot din lapte pe un platou.
- Se condimentează cu piper.
- Se încinge o tigaie ceramică și se pun ficățeii unii lângă alții.
După 3 minute, se întorc ușor cu o spatulă de lemn. - După alte 3 minute și un pic de fum în bucătărie - pentru că nu am pus capac - ficățeii sunt gata de scos.
Garnitura perfectă șunt roșiile.
Nutriție
- Carbo: 6.2g
- Grăsimi: 6.3g
- Grăsimi sat.: 2.6g
- Proteine: 69.6g
- Fibre: 0.3g
- Zahăr: 6.8g
- ProPoints: 9
- SmartPoints: 6
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
anonymous
Superrrrrrrrrrrrrr
anonymous
Daca laptele este caldut si se pune un pic de condiment in lapte, ficatei vor fi mai fragezi. (Nu este necesar sa pui la frigider)Am incercat, sunt nemaipomeniti, indiferent ce garnitura ai langa!Merge si cu... paine prajita.
Doru
Cineva intreba cand se pune sarea... La ficat, sarea se pune intotdeauna la urma, altfel ficatul se intareste ca talpa...
anonymous
Gata in 16 minute.... cu sau fara"minim o ora" de stat la rece?? ... WTF?!
anonymous
Bun si simplu
elena.bica
Deliciosi
anonymous
O reteta obisnuita
anonymous
Si daca-i pregatim in Dry Cooker?
anonymous
Încercarea moarte n-are, dar ce facem cu partea arsä( moleculele lui Maillard, cancerigene) ?
anonymous
De ce sa-i mai las la scurs ,daca totii bag in lapte ?
in rest o idee buna fara prajire