Curatam si spalam ficateii, dupa care ii lasam la scurs intr-o strecuratoare. Baconul de preferat este sa il cumparati gata feliat, astfel feliutele sunt egale si subtirele, daca nu il feliati dumneavoastra cat mai frumos. Luam cate o feliuta de bacon, punem cate un ficatel pe un capat al baconului si incepem sa infasuram, dupa care infigem in ficatel cate o scobitoare.
Luam o tava, o stropim cu putin ulei, aranjam ficateii in tava, condimentam cu sare si piper, dupa gust, stropim ficateii cu putin ulei, presaram printre ficatei cateii de usturoi curatati si taiati feliute, in prealabil si dam tava la cuptorul incins pentru 25-30 minute.
Dupa ce baconul capata o culoare rumenie, scoatem ficateii din cuptor si ii servim atat calzi langa orice fel de garnitura dorim, ori reci ca aperitiv. A servit ficateii langa o garniture de orez basmati cu ananas, legume si curry.
Fierbem orezul in apa cu sare , apoi il scoatem intr-o strecuratoare la scurs. Spalam ardeiul rosu, ii indepartam cotorul si semintele apoi il taiem fasiute subtiri. Spalam si curatam morcovii apoi ii dam pe razatoarea speciala, astfel incat sa rezulte niste fasiute lungi si mai subtirele, daca nu aveti asa ceva, taiati-i cu mana.
Spalam ardeiul iute, indepartam cotorul si il taiem rondele. Ceapa verde o spalam si o taiem rondele. Ananasul il taiem cubulete. Avand toate acestea pregatite, putem incepe sa preparam garnitura pentru ficateii inveliti in bacon.
Punem intr-o tigaie putin ulei, adaugam ceapa verde si morcovii si ii lasam la calit 1-2 minute. Adaugam apoi ananasul, ardeiul iute si ardeiul gras, lasam din nou la calit 2-3 minute.
Spre sfarsit condimentam cu piper, sare si curry dupa gust, amestecam si mai lasam 2-3 minute, sau pana se incalesc legumele, dupa gustul nostru adaugam orezul fiert si scurs, amestecam iar garnitura este gata de servit.
Comentarii:
Cica...muuuuuuuuuuuu! wtf ?
Muuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!
Excelent!!!!
Fantastica!