Mancarica pe care v-o propun astazi este delicioasa, asa ca va recomand sa o incercati cat mai curand. Este sanatoasa si foarte usor de pregatit sa incepem. Curatam si spalam bine ficateii de pui, apoi ii punem la scurs intr-o strecuratoare.
Mazarea boabe, daca este proaspata o spalam bine si o punem intr-un castronel, daca este congelata, nu necesita decongelare. Spalam bine conopida, ii indepartam frunzele si o rupem in buchetele, insa nu foarte foarte mici.
Ardeiul gras il spalam ii indepartam cotorul si il curatam de seminte dupa care il taiem fasiute subtiri. Spalam si curatam morcovii, dupa care ii taiem rondele. Curatam cepele si le tocam solzisor.
Dupa ce avem toate ingredientele pregatite, punem apa intr-o oala, atat sa acopere bine toate legumele, adaugam in oala morovii taiati rondele, buchetelele de conopida, mazarea congelata si un praf de sare, dupa care lasam totul la fiert, pana se patrund legumele aproximativ 20-25 minute.
Dupa ce legumele sunt fierte, le scoatem intr-o strecuratoare si le lasam la scurs. Luam o tigaie incapatoare, punem in ea putin ulei de masline, adaugam ceapa taiata solzisor si o lasam la calit, pana devine sticloasa. Dupa ce ceapa este calita, adaugam ardeiul taiat fasiute subtiri si mai lasam la calit inca 2-3 minute.
Peste ceapa si ardeiul din tigaie, adaugam ficateii scursi si ii lasam la prajit pentru 10 minute, timp in care amestecam in tigaie, insa usor, fara sa rupem ficateii. La final, cand ficateii sunt prajiti, adaugam in tigaie si le gumele fierte si scurse. Condimentam cu piper si sare, dupa gust.
Comentarii:
Acum o fac dar cred ca merita 5 stele
Nu poti fierbe conopida cu mazare,