Se amesteca totul in blender si se transfera intr-un castron.Sosul o ceapa rosie mijlocie, tocata marunt se prajeste la foc mic, in putin ulei (acelasi ulei din samburi de struguri) .
Ceapa trebuie prajita pana e gatita, dupa ce a devenit sticloasa acoperit cu apa si lasat pe foc pana a scazut apa complet, moment in care adaugat o lingura de bulion de rosii si 2 linguri de bulion de gogosari (al meu a fost de casa si este mai lichid decat bulionul de rosii).
Daca e prea sec, subtiati-l cu putina apa. Se mai prajesc toate pret de 2 minute amestecand incet, dar incontinuu. Sosul se asterne peste fasolea batuta. Se serveste cu paine proaspata si (eventual) muraturi.
Capatana de usturoi necuratata, copt 35 minute la 450F, invelita bine in folie de aluminiu.Usturoiul copt are o aroma superba.
Am citit reteta de trei ori,dar nu am gasit cum se prepara usturoiul.Stimata D-na Andreea T !!!-Publicati va rog si o tabela cu grade Fahrenheit si Celsius.Reteta este foarte interesanta dar incompleta,si am impresia ca Dvs.traduceti retete dar nu ati gatit niciodata.
Comentarii (16):
Excellent!
RETETA IDEALA PENTRU POST.O VOI INCERCA IN CURAND.
Grozava,usturoiul face totfarmecul!!
Delicioasa
F.bun
Am citit reteta de trei ori,dar nu am gasit cum se prepara usturoiul.Stimata D-na Andreea T !!!-Publicati va rog si o tabela cu grade Fahrenheit si Celsius.Reteta este foarte interesanta dar incompleta,si am impresia ca Dvs.traduceti retete dar nu ati gatit niciodata.
Excelenta !
Ce se face cu usturoiul copt? de ce temperaturaeste specificata in grade F?
Am sa incerc, suna bine .
Este foarte buna , gustoasa