Petitchef

Fasole batuta

Antreuri
6 porții
10 min
3 ore
Ușor

Ingrediente

6

Preparare

  • Se lasa fasolea la inmuiat in apa rece, de pe o zi pe alta si apoi se fierbe, schimband 4-5 ape. Adica se lasa sa dea cateva clocote si se strecoara, apoi se pune la loc in oala, se adauga apa fierbinte si tot asa, de 4-5 ori (e suficient, caci daca schimbam prea multe ape isi pierde gustul, iar daca nu schimbam sau sunt prea putine..... ups... nu va sfatuiesc). Se lasa sa fiarba in apa cu sare pana crapa bobul, spre final adaugam si morcovii intregi. Se toaca marunt (jumatate din cantitate) ceapa + usturoi si se calesc bine, pana devin crocante, stiu ca sunt multe persoane care nu suporta prajeala asta, dar este toata bunatatea gustului.
    Dupa ce s-a fiert fasolea, avem grija sa mai ramana si zeama caci altfel iese prea uscata, se da prin robot impreuna cu morcovii. Se sareaza si apoi se adauga ceapa calita. Se amesteca bine, pana se incorporeaza tot uleiul. Apoi se prajeste restul de ceapa si usturoi, la care se adauga un varf de cutit de boia dulce si se presara.


Întrebări:

Fiica mea a avutun stagiu in Rep Benin (africa) vreo 3 luni, si intr-o zi a aluat la servici fasole batuta, si ii spunea unei locuitaore din benin ce are de mancare...si negresa o intreaba si ai pus si usturoi ? ai pus si teline ? !!! ................. o mare coincidenta, si ea avea acelasi fel de mancare si se asemanu foarte mult. a vizitat si satele din R Benin, si faceau tuica exact ca noi , si tot asa erau 3, 4 la degustat, tot asa cu paharel langa damigeana (am poze sa va conving) Nota: Bune retetele prezentate aici, eu sunt barbat, si-mi ies mancaruri foarte bune daca respecti cantitati, ingrediente, timpi ..... ciorba de vacuta mi-a iesit super, nepotica de 2 ani cand s-a terminat a luat castronelul si a scurs si ultimile picaturi - eu din greseala am luat din market suc de rosii cu plante aromate...si a iesit supeeer

Răspuns:

Multumesc mult pentru comentariu, m-a surprins placut, l-am citit si recitit colegelor de la birou si ne-am bucurat impreuna de aprecierea dvs. Interesant, nu m-as fi gandit niciodata ca exista asemanari intre alimentatia noastra si a celor din Africa, iar cat despre nepotica....stie de pe acum ce e bun :-) Va multumesc si va doresc numai bine !




Comentarii (53):

26/08/2015

Foarte bunaaaaa !!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
04/04/2015

Super buna,se poate adauga si putina boia iute pentru cei ce-o doresc mai picanta ...Pofta Buna !

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
04/04/2015

Daca in a treia apa se adauga un varf de cutit de bicarbonat ,ies toate gazele,iar boabele raman fara pielite , si nu mai este problema cu balonarea !!INCERCATI SI VETI VEDEA !

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
04/04/2015

Cata Fasole?????

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
27/01/2015

Ce-si mai dau unii aere dupa ce mananca fasole boabe!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
16/09/2013

Super buna extraordinara

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
28/11/2022

Super..

(0) (0) Abuz
20/02/2017

Cata fasole pui? Lipseste informatia esentiala...

(0) (0) Abuz
18/03/2016

Ce nam inteles este ca nu ati precizat cum se taie ceapa marunta sau lunguiata nu stiu cum ii zice eu asa ii zic ,iar in legatura cu fasolea eu procedez altfel (o pun in apa fierbinte iar dupa aprox 45 min o pot pune la fiert asta in caz ca uitati sa o puneti din ziua precedenta in apa rece)

(0) (0) Abuz
13/08/2015

Super

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 6

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Hummus de fasole alba si lapte de cocos
Hummus de fasole alba si lapte de cocos
10 porții
5 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tarta cu ciocolata si fasole rosie
Tarta cu ciocolata si fasole rosie
10 porții
35 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Crochete de fasole alba
Crochete de fasole alba
4 porții
30 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Salata de fasole boabe-petitchef
Salata de fasole boabe-petitchef
4 porții
55 min
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Yakisoba, faimosul fel de mâncare japonez cu tăiței
Yakisoba, faimosul fel de mâncare japonez cu tăiței
20 porții
22 min
Foarte ușor
4.4 / 5

Articole conexe

Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica? Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica?

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează