Petitchef

Fasole batuta

Altele
6 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Preparare

  • Ai doua moduri in care poti face fasolea batuta. Folosind fasolea deja fiarta, din 2 conserve, aceasta fiind varianta care dureaza 15-20de minute.
  • Folosind fasolea uscata dureaza mai mult, deoarece fasolea trebuie spalata bine si lasata sa se inmoaie in apa peste noapte. A doua zi o pui la fiert in apa suficienta, cu 1 morcov si o albitura, 2-3 fire de cimbru, 1 lngurita de seminte de marar.
  • Astea ii dau o aroma subtila, asa ca e bine sa le pui, dar daca nu le ai nu este nicio tragedie, poti adauga un morcov si atat.
  • Intre timp cureti ceapa si o tai solzi. Pui uleiul, ardeiul iute uscat si ceapa la calit intr-o cratita incapatoare, tigaie sau wok, ideea este sa lasi ceapa pana devine aurie, moale si foarte dulce.
  • Atunci cand fasolea este fiarta foarte bine adica poti zdrobi intre degete bobul de fasole cu usurinta-asta dureaza cam 2-3 ore la fasolea uscata, depinde cat este de veche- iti scoti intr-un bol incapator fasolea fiarta, scursa de apa in care a fiert.
  • Mai pastrezi un polonic din aceasta apa, ca sa o mai subtiezi, dar de obicei nu este nevoie. Adaugi morcovul fiert, pentru ca ii da o culoare roz draguta si ceapa cu tot uleiul in care s-a calit. Adaugi cateii de usturoi si bagi mixerul in ea pana devine fina si cremoasa.
  • Fasolea batuta poate deveni un antipasto gourmet: felii de paine prajita taiate in 2 cu fasole batuta, presarate de cubulete sau bastonase de castraveti murati devin o gustare interesanta. Din fasole alba , gata fiarta, la conserva este chiar foarte simplu de facut, deoarece se reduce timpul de preparare la 20de minute, adica doar calirea cepei si transformarea fasolei in crema. Chiar, de ce o cheama fasole batuta ca eu am mixat-o, nu am batut-o.


Poze

Fasole batuta
Fasole batuta - poza 2

Întrebări:




Comentarii:

Dan, 30/03/2024

Chiar asa de prost (proasta) esti ? Strabunicata, bunicata o mixa si ea ?

am gătit această rețetă (0) (1) Abuz
NICO, 20/09/2022

Excelentă ! Eu călesc ceapa sub capac împreună cu morcovul ras şi apoi amestec cu fasolea boabe din conservă şi blenduiesc bine.

am gătit această rețetă (0) (2) Abuz
Nelut, 10/04/2024

FELICITARI PENTRU DOAMNA CONSTANTA !

(0) (0) Abuz
constanta_s2014
constanta_s2014, 30/03/2024

O mare mizerie! Cine, naiba, v-o fi invatat pe unele dintre voi sa "gatiti", ca si-au batut joc de voi! Am mai auzit de persoane carora le place sa amestece ceapa prajita in fasole si da, e ok, dar sa o bagi la blender odata cu fasolea, e o porcarie! Daca faci asa, unde mai este textura cepei prajite si gustul ei natural care dau tot farmecul fasolei batute? Ceapa aia prajita, in care ar trebui sa pui si o lingurita de bulion, e asa de buna ca iti vine sa o mananci chiar si fara fasole. Daca ai bagat-o in blender, s-a dus naibii tot! Apoi, fasolea fiarta este ea insasi dulce, pai, daca mai bagi si morcovul si ceapa fierte in ea, o faci de un dulce gretos. Fasole din asta, sa mancati acasa la voi, acolo, dar sa nu dati si la altii decat daca habar nu au cum ar trebui sa fie o fasole batuta cu adevarat buna!

(1) (0) Abuz
03/12/2013

Foarte bine. Si eu o fac la fel. MI-a placut ideea de a imbina ceapa prajita cu fasolea. Bravo

(0) (1) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Hummus de fasole alba si lapte de cocos
Hummus de fasole alba si lapte de cocos
10 porții
5 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Salata de fasole boabe-petitchef
Salata de fasole boabe-petitchef
4 porții
55 min
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Tarta cu ciocolata si fasole rosie
Tarta cu ciocolata si fasole rosie
10 porții
35 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Crochete de fasole alba
Crochete de fasole alba
4 porții
30 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Yakisoba, faimosul fel de mâncare japonez cu tăiței
Yakisoba, faimosul fel de mâncare japonez cu tăiței
20 porții
22 min
Foarte ușor
4.4 / 5

Articole conexe

Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează