Da ati citit corect „vegan”, nici cea mai mica urma de albusuri in aceasta reteta..! Dar atunci, ce este? Este...: lichidul ramas in conserve de naut, numit și „aquafaba”!
Urmati pasii nostri de pregatire de mai jos ↓
Puneti aquafaba la temperatura camerei in vasul mixerului si bateti la viteza maxima pana se intareste (aproximativ 5 minute).
Adaugati treptat zaharul pudra în timp ce bateti in continuare, apoi adaugati vanilia. Cand toate ingredientele sunt bine incorporate, transferam bezeaua intr-o punga de patiserie.
Turnati bezeaua pe o tava tapetata cu hartie de copt cu ajutorul pungii de patiserie cu duza canelata. Dati la cuptorul preincalzit la 120°C pentru 1 ora si 30 minute.
Cum sa pastram bezelelemai mult timp? Pastrati-le intr-o cutie ermetica, ferita de umiditate.
Ce este aquafaba? Aquafaba este apa in care s-a fiert nautul. Se gaseste de obicei in borcanele cu naut fiert. Se pare ca acest lichid vascos are aceleasi proprietaţi cu ale albusului de ou şi poate fi folosit ca inlocuitor in produse potrivite unei diete vegetariene sau vegane. Dupa ce lichidul se transforma in spuma şi este preparat termic, aroma vegetala a nautului nu se simte!
Se pare sau e sigur? Pacat ca nu se pot face cu miere. Ar fi mai sanatoase...poate niste fursecuri pe baza asta de aquafaba. O idee. Zaharul nu e benefic pentru toti. Oricum multumim ca ati specificat timpul de coacere.
Vegane nu. Se foloseste focul etc....Vegetariene da. E o diferenta. Dar este o alternativa.
Comentarii:
Se pare sau e sigur? Pacat ca nu se pot face cu miere. Ar fi mai sanatoase...poate niste fursecuri pe baza asta de aquafaba. O idee.
Zaharul nu e benefic pentru toti.
Oricum multumim ca ati specificat timpul de coacere.
Vegane nu. Se foloseste focul etc....Vegetariene da. E o diferenta.
Dar este o alternativa.