Bezele vegane cu aquafaba

Gustări
6 porții
Foarte ușor
1 h 50 m

Da ati citit corect „vegan”, nici cea mai mica urma de albusuri in aceasta reteta..! Dar atunci, ce este? Este...: lichidul ramas in conserve de naut, numit și „aquafaba”! Urmati pasii nostri de pregatire de mai jos ↓


Ingrediente

6

Materiale


Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.

Preparare

Preparare20 min
Gătire1 h 30 m

Observații

Cum sa pastram bezelelemai mult timp?
Pastrati-le intr-o cutie ermetica, ferita de umiditate.

Ce este aquafaba?
Aquafaba este apa in care s-a fiert nautul. Se gaseste de obicei in borcanele cu naut fiert.
Se pare ca acest lichid vascos are aceleasi proprietaţi cu ale albusului de ou şi poate fi folosit ca inlocuitor in produse potrivite unei diete vegetariene sau vegane. Dupa ce lichidul se transforma in spuma şi este preparat termic, aroma vegetala a nautului nu se simte!


Echipamente de gătit

cuptor
blender

Întrebări


Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

nicoleta_i2018, 19/11/2021

Se pare sau e sigur? Pacat ca nu se pot face cu miere. Ar fi mai sanatoase...poate niste fursecuri pe baza asta de aquafaba. O idee.
Zaharul nu e benefic pentru toti.
Oricum multumim ca ati specificat timpul de coacere.

Vegane nu. Se foloseste focul etc....Vegetariene da. E o diferenta.
Dar este o alternativa.

(0) (1) abuz



+