Albusurile nu se bat excesiv, pentru ca vor face cocoloase sau vor deveni prea pufoase.Se adauga zaharul, cate o lingura pe rand, in timp ce compozitia se bate la viteza mare, pane ce se obtine o textura de bezea, lucioasa si consistenta operatiunea poate dura pana la 10 minute.
In acest moment, zaharul ar trebui sa fie dizolvat complet.Se adauga si eneta de vanilie si se amesteca.Se aseaza compozitia intr-un cornet pentru prajituri si se spriteaza bezele de aprox. 3-4 cm.Se aseaza bezelele la cuptor, se da caldura mai incet la 120°C si se lasa 1 ora.
Se inchide focul si se lasa la racorit in cuptor.Intre timp se topeste ciocolata amaruie la cuptorul cu microunde sau la bain-marie.Dupa ce bezelele sunt gata, se scufunda fiecare pana la jumatatea ei in ciocolata topita.Se lasa bezelele cu ciocolata sa se uste la temperature camerei.
Se incinge cuptorul la 130°C.Se tapeaza 2 tavi cu foaie de copt.Se aseaza albusurile intr-un vas mare, curat si se bat cu mixerul la viteza mica.Cand capata consistent spumei, se mareste viteza mixerului la mediu si se bat pana ce se obtine o compozitie batoasa, cara ramane pe paletele mixerului.
Comentarii:
Foarte delicioase
Arata superb
Fara cuvinte !!!!
Super! Delicioase!!