Bezele cu ciocolata
Ingrediente
4
Preparare
Preparare1 h 30 m
Gătire30 min
- Albusurile nu se bat excesiv, pentru ca vor face cocoloase sau vor deveni prea pufoase.Se adauga zaharul, cate o lingura pe rand, in timp ce compozitia se bate la viteza mare, pane ce se obtine o textura de bezea, lucioasa si consistenta operatiunea poate dura pana la 10 minute.
- In acest moment, zaharul ar trebui sa fie dizolvat complet.Se adauga si eneta de vanilie si se amesteca.Se aseaza compozitia intr-un cornet pentru prajituri si se spriteaza bezele de aprox. 3-4 cm.Se aseaza bezelele la cuptor, se da caldura mai incet la 120°C si se lasa 1 ora.
- Se inchide focul si se lasa la racorit in cuptor.Intre timp se topeste ciocolata amaruie la cuptorul cu microunde sau la bain-marie.Dupa ce bezelele sunt gata, se scufunda fiecare pana la jumatatea ei in ciocolata topita.Se lasa bezelele cu ciocolata sa se uste la temperature camerei.
- Se incinge cuptorul la 130°C.Se tapeaza 2 tavi cu foaie de copt.Se aseaza albusurile intr-un vas mare, curat si se bat cu mixerul la viteza mica.Cand capata consistent spumei, se mareste viteza mixerului la mediu si se bat pana ce se obtine o compozitie batoasa, cara ramane pe paletele mixerului.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
Foarte delicioase
anonymous
Arata superb
anonymous
Fara cuvinte !!!!
anonymous
Super! Delicioase!!
Punctează această reţetă