Petitchef

Bezele cu ciocolata

Desert
4 porții
1 h 30 m
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Albusurile nu se bat excesiv, pentru ca vor face cocoloase sau vor deveni prea pufoase.Se adauga zaharul, cate o lingura pe rand, in timp ce compozitia se bate la viteza mare, pane ce se obtine o textura de bezea, lucioasa si consistenta operatiunea poate dura pana la 10 minute.
  • In acest moment, zaharul ar trebui sa fie dizolvat complet.Se adauga si eneta de vanilie si se amesteca.Se aseaza compozitia intr-un cornet pentru prajituri si se spriteaza bezele de aprox. 3-4 cm.Se aseaza bezelele la cuptor, se da caldura mai incet la 120°C si se lasa 1 ora.
  • Se inchide focul si se lasa la racorit in cuptor.Intre timp se topeste ciocolata amaruie la cuptorul cu microunde sau la bain-marie.Dupa ce bezelele sunt gata, se scufunda fiecare pana la jumatatea ei in ciocolata topita.Se lasa bezelele cu ciocolata sa se uste la temperature camerei.
  • Se incinge cuptorul la 130°C.Se tapeaza 2 tavi cu foaie de copt.Se aseaza albusurile intr-un vas mare, curat si se bat cu mixerul la viteza mica.Cand capata consistent spumei, se mareste viteza mixerului la mediu si se bat pana ce se obtine o compozitie batoasa, cara ramane pe paletele mixerului.


Poze

Bezele cu ciocolata
Bezele cu ciocolata - poza 2
Bezele cu ciocolata - poza 3
Bezele cu ciocolata - poza 4

Întrebări:




Comentarii:

25/02/2013

Foarte delicioase

(0) (0) Abuz
27/01/2013

Arata superb

(0) (0) Abuz
29/12/2012

Fara cuvinte !!!!

(0) (0) Abuz
19/12/2012

Super! Delicioase!!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Bezele caciula lui mos craciun
Bezele caciula lui mos craciun
15 porții
1 h 45 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Bezele vegane cu aquafaba
Bezele vegane cu aquafaba
6 porții
1 h 50 m
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Ciocolată liège, cremă de ciocolată vieneză
Ciocolată liège, cremă de ciocolată vieneză
3 porții
4 h 10 m
Foarte ușor

Articole conexe

Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Rasfat dulce de Valentine’s Day sau de Dragobete Rasfat dulce de Valentine’s Day sau de Dragobete Eclerele, tentatii dulci Eclerele, tentatii dulci

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează