La 4 albusuri am pus o cana de zahar, deci aproximativ 200-250 gr zahar.Ca regula generala, la 10 albusuri de ou se pune cam 500 gr zahar.
Astfel, a luat mixerul si a inceput sa bat albusurile cu un praf de sare pana compozitia a capatat aspectul de spuma.Apoi am inceput sa pun zaharul vanilat si zaharul, treptat, batand continuu cu mixerul la viteza 2 pana ce spuma s-a intarit. Spuma nu trebuie sa se prelinga, ci sa fie batoasa.
A pus hartie de copt in tavile de cuptor si, cu o lingurita, am dozat spuma in forma de bezea cu mot.
Cuptorul electric se preincalzeste la 100 grade. Tava de bezele se pune la nivelul 3si se seteaza modalitatea de coacere cu convectie. Dupa ce punem bezelele la cuptor, setam temperatura la 90 grade si lasam 1 ora si jumatate. Dupa coacere, ele nu se scot din cuptor, ci se lasa sa se raceasca o data cu cuptorul.
Bezelele practic nu se coc, ci se usuca. Deaceea este nevoie de o temperatura mica si un timp indelungat pentru preparare.
Daca aveti cuptor traditional, pe gaze, atunci bezelele se lasa la foc mic, timp de aproximativ 90 minute si cu usa cuptorului intredeschisa .
Sfaturi pentru bezele perfecte: - ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei - setati temperatura mica si timp indelungat de finalizare - intotdeauna bateti albusurile spuma, inainte de a pune zaharul- puneti hartie de copt in tava ca sa le puteti dezlipi mai usor cand sunt gata, astfel nu se sparg.
Comentarii:
Super bune!
Pare usor
Abea astept sa o incerc !!