Petitchef

Fasole batuta

O mancare nelipsita si foarte buna in post!

Aperitiv
2 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

2

Pentru prajeala:

Preparare

  • Fasolea se pune la foc in apa cu sare, se lasa sa fiarba bine si aruncam prima apa. Spalam fasolea si o punem la fiert in apa mai multicica cu sare, ceapa tocata si morcovul. Cand boabele au fiert, le scurgem daca este prea multa apa si le pasam cu blenderul. Aranjam in castronele.
  • Cat timp fasolea fierbe, este bine sa ne apucam de prajeala asrfel: taiam ceapa julien, o punem la prajit, punem apoi bulionul si mirodeniile. Deasupra fiecarui castronel cu fasole punem cateva linguri de prajeala. Deasupa am pus putin cimbru.


Poze

Fasole batuta
Fasole batuta - poza 2
Fasole batuta - poza 3
Fasole batuta - poza 4
Fasole batuta - poza 5
Fasole batuta - poza 6

Întrebări:




Comentarii (14):

25/04/2016

Doar dupa ce arunci prima apa speli fasolea? Pai cum, o pui la fiert murdara?

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
02/04/2016

De fasole goala pasata, n-am mai auzit. Pe langa ca se pun diferite condimente in ea, fasolea batuta se si subtiaza cu lapte sau zeama in care a fiert fasolea, si se adauga ulei. Nu e foarte complicat de facut fasole batuta, dar ce scrie la tine in reteta e o bataie de joc. Ma intreb in cazul absurd in care intr-adevar ai gatit-o, daca ai putut s-o mananci asa goala, fara nimic in ea, si tare ca magiunul.

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
02/04/2016

Fasolea batuta fara prajeala nu are niciun farmec/gust...etc. Foarte buna, mananci de ti se bat nebunii la gura !

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
Rodica Rosenthal, 28/11/2022

Unde-i usturoiul? Pune-o în Blender cu un pic de ulei, cite puțin, ca la maioneză, usturoi, sare după gust și citeva picături de zeama de lămâie, apoi ii faci ornamente cu ceapa prăjită, cu boia de ardei. Sa-mi spui dacă ti-a placut..plăcut... yummy

(0) (0) Abuz
Dana, 28/11/2022

Reteta e foarte proasta ....dar comentariile sunt minunate, am ras cu lacrimi!
Foarte adevarate

(0) (0) Abuz
John Doe, 04/10/2017

Trebuie fiarta, taiata, batuta, prajita, calita, bagata in blender. Dar nu fasolea ci aceasta antigospodina!

(2) (0) Abuz
04/10/2017

Bravo Constanta ! Fasolea batuta (sau facaluita cumm se spune in Dobrogea), fara usturoi, nu are niciun farmec. Usturoiul si garnitura de ceapa cu mirodenii, ii da gustul acela care te face sa nu te mai poti opri din mancat. Si, da! Cu prajeala ! Nu suna amenintator si imbietor. Ne-am cam obisnuit sa facem din tantar armasar. Mergeti in Ardeal, Maramures, sa vedeti cat de sanatosi sunt locuitorii acelor zone,"cu bujori in obrajori", desi mananca mereu "slana" groasa de 10 cm, carnati,prajeli si le sting cu palinca. Iar noi, ceilalti, care nu mai putem de frica prajelilor, grasimilor, e-urilor, etc, suntem palizi si lipsiti de vlaga, dar suntem "in trend". Se exagereaza...ca de obicei.

(3) (0) Abuz
25/04/2016

Este de ras sau de plans ? Cred ca de amandoua !

(0) (0) Abuz
02/04/2016

Fara usturoi ?

(0) (0) Abuz
02/04/2016

Habar nu ai de cum se pregateste fasolea batuta! Nu stiu de ce mai publici asa de mari prostii culinare!

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Hummus de fasole alba si lapte de cocos
Hummus de fasole alba si lapte de cocos
10 porții
5 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tarta cu ciocolata si fasole rosie
Tarta cu ciocolata si fasole rosie
10 porții
35 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Crochete de fasole alba
Crochete de fasole alba
4 porții
30 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Salata de fasole boabe-petitchef
Salata de fasole boabe-petitchef
4 porții
55 min
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Yakisoba, faimosul fel de mâncare japonez cu tăiței
Yakisoba, faimosul fel de mâncare japonez cu tăiței
20 porții
22 min
Foarte ușor
4.4 / 5

Articole conexe

Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează