Punem boabele de fasole sa se inmoaie timp de cateva ore, astfel vor fierbe mai repede. Intr-un vas cu apa si un praf de sare punem fasolea si lasam sa fiarba. Dupa vreo 20 de minute schimbam apa. Eu pun din timp un alt vas cu apa la fiert si doar scurg apa in care a fiert fasolea si o inlocuiesc cu cea care fierbe deja. Astfel economisesc timp.
Intre timp pregatim un sos: curatam si taiem ceapa si usturoiul, calim, adaugam bulionul sau rosiile date pe razatoare, precum si 200 ml apa. Condimentam si lasam sa fiarba pana cand obtinem un sos bine legat. Verificam daca fasolea este fiarta, atunci luam de pe foc si scurge de apa, insa nu te tot, mai oprim aproximativ o cana.
Intr-un vas cu pereti mai inalti saudirect in robotul de bucatarie, punem boabele de fasole, condimentam cu sare si piper, adaugam 3/4 din sosul de ceapa si rosii, 4 linguri de ulei si mixam. Eu mixez fasolea batuta pentru ca nu imi place sa se vada coji, daca as pasa tot ar ramane cateva, de aceea prefer sa o mixez bine bine.
Daca fasolea nu este destul de omogena mai adaug cateva linguri de apa (din cea in care a fiert). La final punem fasolea batuta intr-un vas sau intr-o caserola (pentru pachetel) si decoram cu sosul de ceapa si rosii. Merge de minune cu o salata de rosii si mult patrunjel.Va doresc pofta buna si un sfarsit de saptamana minunat!
Habar nu am ce reteta e asta dar in niciun caz nu este fasole batuta! Faptul ca ai mixat-o nu-i poate da numele de fasole batuta atat timp cat ai amestecat-o cu sosul ala de ceapa rosii si usturoi. Poti sa-i spui pasta de fasole cu rosii si usturoi. In primul rand nu pui niciodata fasolea cu sare la fiert daca nu vrei ca in loc de fasole fiarta sa ai niste boabe ca gloantele. Usturoiul se pune pisat crud in fasolea mixata sau blenduita(sau se mixeaza impreuna) iar ceapa se prajeste pana se caramelizeaza usor si peste ea se adauga o lingura sau doua de bulion sau pasta de tomatesi tot amestecul asta de ceapa si bulion se pune peste fasolea batuta.
Comentarii:
I-ai dat sangele sau nu? :))
Habar nu am ce reteta e asta dar in niciun caz nu este fasole batuta! Faptul ca ai mixat-o nu-i poate da numele de fasole batuta atat timp cat ai amestecat-o cu sosul ala de ceapa rosii si usturoi. Poti sa-i spui pasta de fasole cu rosii si usturoi. In primul rand nu pui niciodata fasolea cu sare la fiert daca nu vrei ca in loc de fasole fiarta sa ai niste boabe ca gloantele. Usturoiul se pune pisat crud in fasolea mixata sau blenduita(sau se mixeaza impreuna) iar ceapa se prajeste pana se caramelizeaza usor si peste ea se adauga o lingura sau doua de bulion sau pasta de tomatesi tot amestecul asta de ceapa si bulion se pune peste fasolea batuta.