Creierul se spala bine si se curata, apoi se lasa in apa rece doua ore. Ceapa si morcovul taiate grob se pun la fiert impreuna cu dafinul si otetul.
Cand apa clocoteste, se adauga creierul si se fierbe 15-20 minute. Se lasa sa se raceasca in zeama. Zeama de lamaie se amesteca cu ajutorul unui tel cu uleiul, sarea, si verdetata taiata cat mai fin.
Se adauga in fir subtire apa minerala amestecand continuu. Se scurge creierul si se taie bucati apoi se pune pe un platou. Deasupra se toarna sosul de lamaie.
Chiftele de creierPiftie de pesteFicat cu sos de lamaieSalata de grau cu mentaCurcan cu maslineSalata de vara cuscus.
Supa persana de mielCiorbita de pui cu rosiiCiuperci marinate cu cimbruPiure de legume cu pesteCiorba de miel cu sofranCiorbita de fasole verdeSalata de fasole verde cu usturoiSalata de avocadoDulceata de gutui taiate bucati.