Petitchef

Ciulama cu piept de pui si ciuperci

Felul principal
2 porții
25 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

2

Preparare

  • Spalam ciupercile si le curatam.Curatam 2 catei de usturoi.Intr-o oala punem apa cu sare, o dam in clocot si punem la oparit ciupercutele,spanacul si doi catei de usturoi-lasam la fert pt 5 -10 minute
  • Separat se ferbe pieptul de pui . Dupa ce s-au fiert, punem ciupercile in strecurator la scurs iar cand sunt scurse le taiem in marimi mai micute sau
  • Curatam ceapa, o tocam marunt si o punem la calit intr-o cratita cu ulei .Cand ceapa devine sticloasa, adaugam si ciupercutele taiate si pieptul de pui
  • Condimentam cu o lingura de vegeta, sare si piper dupa gust si lasam sa fiarba 30 minute. Intr-un castronel punem o lingura de faina si 3 linguri de smantana si amestecam pana la omogenizare.
  • Cu 10 minute inainte de a lua ciulamaua de pe foc, adaugam smantana si faina omogenizate in prealabil si amestecam continu.
  • Cand ciulamaua este gata, o luam de pe foc si adaugam patrunjelul tocat murant. Amestecam si este gata de servit.


Întrebări:




Comentarii:

05/12/2013

DELICIOASA

am gătit această rețetă (1) (1) Abuz
luminita_l2019, 31/10/2023

CONSTANTA ARE DREPTATE!

(0) (1) Abuz
constanta_s2014
constanta_s2014, 15/08/2023

Atat timp cat pui ceapa la calit, nu faci ciulama ci tocana chiar daca-i pui smantana! Ciulamaua se face cu SUPA, cu supa in care fierbi carnea impeuna cu o ceapa si ceva radacinoase! Nu calesti ceapa! Nu mai inventati voi roata, ca a fost inventata demult! Pui putin unt si ulei intr-o cratita si calesti 2-3 linguri de faina peste care adaugi supa in care a fiert carnea pana ajunge la consistenta dorita. Dupa aceea poti adauga carnea, ciupercile fierte si 2-3 linguri de smantana. Atat! Asta este ciulama, nu talmes-balmesul pe care l-ai facut d-ta!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Cartofi dulci prajiti in cuptor (cu piept de pui)
Cartofi dulci prajiti in cuptor (cu piept de pui)
1 porții
25 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Rulouri cu piept de pui si mozzarella
Rulouri cu piept de pui si mozzarella
4 porții
35 min
Ușor
4.1 / 5
Rețetă Pui cu smantana si ciuperci - petitchef
Pui cu smantana si ciuperci - petitchef
1 porții
25 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Pui cu spanac și ciuperci și sos cremos
Pui cu spanac și ciuperci și sos cremos
6 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Ciupercile și bucătăria românească Ciupercile și bucătăria românească Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti! Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti! Salata de sfecla rosie cu piept de pui si maioneza Salata de sfecla rosie cu piept de pui si maioneza

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează