Spalam ciupercile si le curatam.Curatam 2 catei de usturoi.Intr-o oala punem apa cu sare, o dam in clocot si punem la oparit ciupercutele,spanacul si doi catei de usturoi-lasam la fert pt 5 -10 minute
Separat se ferbe pieptul de pui . Dupa ce s-au fiert, punem ciupercile in strecurator la scurs iar cand sunt scurse le taiem in marimi mai micute sau
Curatam ceapa, o tocam marunt si o punem la calit intr-o cratita cu ulei .Cand ceapa devine sticloasa, adaugam si ciupercutele taiate si pieptul de pui
Condimentam cu o lingura de vegeta, sare si piper dupa gust si lasam sa fiarba 30 minute. Intr-un castronel punem o lingura de faina si 3 linguri de smantana si amestecam pana la omogenizare.
Cu 10 minute inainte de a lua ciulamaua de pe foc, adaugam smantana si faina omogenizate in prealabil si amestecam continu.
Cand ciulamaua este gata, o luam de pe foc si adaugam patrunjelul tocat murant. Amestecam si este gata de servit.
Atat timp cat pui ceapa la calit, nu faci ciulama ci tocana chiar daca-i pui smantana! Ciulamaua se face cu SUPA, cu supa in care fierbi carnea impeuna cu o ceapa si ceva radacinoase! Nu calesti ceapa! Nu mai inventati voi roata, ca a fost inventata demult! Pui putin unt si ulei intr-o cratita si calesti 2-3 linguri de faina peste care adaugi supa in care a fiert carnea pana ajunge la consistenta dorita. Dupa aceea poti adauga carnea, ciupercile fierte si 2-3 linguri de smantana. Atat! Asta este ciulama, nu talmes-balmesul pe care l-ai facut d-ta!
Comentarii:
DELICIOASA
CONSTANTA ARE DREPTATE!
Atat timp cat pui ceapa la calit, nu faci ciulama ci tocana chiar daca-i pui smantana! Ciulamaua se face cu SUPA, cu supa in care fierbi carnea impeuna cu o ceapa si ceva radacinoase! Nu calesti ceapa! Nu mai inventati voi roata, ca a fost inventata demult! Pui putin unt si ulei intr-o cratita si calesti 2-3 linguri de faina peste care adaugi supa in care a fiert carnea pana ajunge la consistenta dorita. Dupa aceea poti adauga carnea, ciupercile fierte si 2-3 linguri de smantana. Atat! Asta este ciulama, nu talmes-balmesul pe care l-ai facut d-ta!