Ciorba de dovlecei
Daca va plac dovleceii la fel de mult cum imi plac mie, atunci puteti face o ciorbita delicioasa dreasa cu ou si smantana, sau fara, daca tineti post!
Ingrediente
8
Preparare
Preparare20 min
Gătire30 min
- Curatam morcovii, telina, ceapa, ardeiul si pastarnacul, le tocam si le punem la fiert in aprox.3 l de apa cu un praf de sare. Eu am pus pastarnacul intreg si apoi l-am scos din ciorba.
- Cand legumele sunt aproape fierte, adaugam dovleceii si orezul si mai lasam sa fiarba pana cand sunt gata.
- Stoarcem o lamaie si punem sucul acesteia in ciorba, daca ne place ciorbita acrita cu bors, putem pune bors in loc de lamaie.
- Adaugam si uleiul, cat ne place si mai lasam 2-3 minute sa fiarba.
Eu adaug uleiul la sfarsit deoarece este mai dietetic! multa lume caleste legumele pentru ciorba, eu nu fac asa din motive personale. - La final dregem ciorbita cu smantana si galbenus de ou (mestecate in prealabil separat, peste care adaugam ciorbita si mestecam bine pana cand amestecul are temperatura ciorbei din oala).
- Stingem focul si punem o mana de marar verde deasupra, tocat marunt.
- Daca tinem post, nu o mai dregem cu smantana si ou, o papam asa, ca e buna oricum :-)
Este de-li-cio-sa si usoara!
Pofta buna!
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
ANI,
04/12/2018
Minunata! Se pregateste usor si este foarte gustoasa!
am gătit această rețetă
05/09/2016
Este foarte buna, se poate prepara si cu dovleac sau cu cartofi , in loc de dovlecei.
am gătit această rețetă
L
05/09/2016
Eu dreg ciorba cu ou si smantana numai in post, ca sunt ateist si nu ma poate obliga nimeni sa fac altfel