Curatam morcovii, telina, ceapa, ardeiul si pastarnacul, le tocam si le punem la fiert in aprox.3 l de apa cu un praf de sare. Eu am pus pastarnacul intreg si apoi l-am scos din ciorba.
Cand legumele sunt aproape fierte, adaugam dovleceii si orezul si mai lasam sa fiarba pana cand sunt gata.
Stoarcem o lamaie si punem sucul acesteia in ciorba, daca ne place ciorbita acrita cu bors, putem pune bors in loc de lamaie.
Adaugam si uleiul, cat ne place si mai lasam 2-3 minute sa fiarba. Eu adaug uleiul la sfarsit deoarece este mai dietetic! multa lume caleste legumele pentru ciorba, eu nu fac asa din motive personale.
La final dregem ciorbita cu smantana si galbenus de ou (mestecate in prealabil separat, peste care adaugam ciorbita si mestecam bine pana cand amestecul are temperatura ciorbei din oala).
Stingem focul si punem o mana de marar verde deasupra, tocat marunt.
Daca tinem post, nu o mai dregem cu smantana si ou, o papam asa, ca e buna oricum :-)
Comentarii (44):
Minunata! Se pregateste usor si este foarte gustoasa!
E buna si nu e greu de facut
Este foarte buna, se poate prepara si cu dovleac sau cu cartofi , in loc de dovlecei.
Fbuna
Foarte buna
Am sa o prepar , chiar maine , imi place cum arata!
Borsul acru, pentru cine stie, e mult mai sănătos.
Am dat cinci stelute pentru ca mie imi place mult dovlecelul !
Buna...
Eu dreg ciorba cu ou si smantana numai in post, ca sunt ateist si nu ma poate obliga nimeni sa fac altfel