Se aleg dovlecei de marime egala, se spala, se taie in 2 bucati de 4-5 cm. din care se scoate miezul.
O ceapa se toaca marunt si morcovul se rade pe razatoarea mare. Se distuie in ulei de masline, adaugand si zeama de oase. Se lasa sa dea un clocot.
Separat, cealalta ceapa se toaca, se distuie in ulei de masline pana devine aurie, se adauga orezul spalat si se mai lasa cateva minute. Cand orezul e andante si a inghitit tot lichidul, se adauga peste carnea tocata. Se amesteca bine
Se adauga boia, menta si verdeata, patrunjelul si mararul tocat marunt. Cu aceasta compozitie se umplu dovlecei. Se aseaza intr-o oala si se adauga peste ei zeama cu morcov si ceapa.
Se lasa la fiert pana carnea este fiarta. Se stinge focul, se lasa cateva momente. Separat se face un liezon din 2 galbenusuri, frisca si lingurita de bors Magic, adaugand treptat din supa, cu grija sa nu se taie oul. Se adauga apoi in oala. Se aduga marar tocat.
Comentarii:
Super reteta, multumim!
Ciorba ca ciorba, dar exprimarea........ plus acea sare de lamaie numita borsul Magic pe care nu l-as da nici la dusmani. pacat de dovlecei.