Ciorba cu dovlecei umpluti

Ciorba cu dovlecei umpluti
Felul principal
2 porții
Foarte ușor
35 min

Ingrediente

2

Preparare

Preparare15 min
Gătire20 min
  • Se aleg dovlecei de marime egala, se spala, se taie in 2 bucati de 4-5 cm. din care se scoate miezul.
  • O ceapa se toaca marunt si morcovul se rade pe razatoarea mare. Se distuie in ulei de masline, adaugand si zeama de oase. Se lasa sa dea un clocot.
  • Separat, cealalta ceapa se toaca, se distuie in ulei de masline pana devine aurie, se adauga orezul spalat si se mai lasa cateva minute. Cand orezul e andante si a inghitit tot lichidul, se adauga peste carnea tocata. Se amesteca bine
  • Se adauga boia, menta si verdeata, patrunjelul si mararul tocat marunt. Cu aceasta compozitie se umplu dovlecei. Se aseaza intr-o oala si se adauga peste ei zeama cu morcov si ceapa.
  • Se lasa la fiert pana carnea este fiarta. Se stinge focul, se lasa cateva momente. Separat se face un liezon din 2 galbenusuri, frisca si lingurita de bors Magic, adaugand treptat din supa, cu grija sa nu se taie oul. Se adauga apoi in oala. Se aduga marar tocat.
Sara_MikeSara_Mike

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

Maria, 03/06/2019

Super reteta, multumim!

(0) (0) abuz
03/05/2018

Ciorba ca ciorba, dar exprimarea........ plus acea sare de lamaie numita borsul Magic pe care nu l-as da nici la dusmani. pacat de dovlecei.

(0) (0) abuz