Ciorba de dovlecei cu iaurt

Felul principal
Foarte ușor
50 min

Ingrediente

4

Preparare

Preparare30 min
Gătire20 min
  • Legumele se spala foarte bine.
    Ceapa se toaca marunt.
    Morcovul si telina- eu n-am avut telina... se dau pe ochiurile mari ale razatoarei.
    Ardeiul se taie in felii lungi, groase de 4-5 mm.
    Pe mine m-a ajutat robotul si de data asta...
  • Toate acestea se pun la calit in tigaia wok, in ulei de masline extravirgin.Dupa ce se rumensc putin (4-5 min.), se sting cu apa fierbinte si se mai lasa la fiert 10-12 minute.
  • Dovlcelul se taie in bucati medii- eu l-am taiat felii, iar apoi felia in patru in forma de cruce, si se adauga in ciorba.
  • Dupa alte 10 minute de fiert, se adauga iaurtul-am pus o cutie mare de 375g- si mararul tocat fin si se mai lasa 4-5 minute la foc foarte mic, timp in care se amesteca des.
  • Se ia de pe foc si se lasa la racit

Punctează această reţetă

liana10Liana10

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

costi1960

Peronal consider ca iaurtul trebuie adaugat doar in farfurie, fiecare dupa dorinta.
In rest, ciorba-i excelenta insa si cu ceva bors adaugat.

am gătit această rețetă
abuz

Adriana

Cred că iaurtul ar trebui temperat puțin înainte de a fi pus în ciorbă (adică, într-un castronel să fie amestecat cu zeamă din supă, treptat, până atinge temperatura ciorbei) altfel se brânzește.

am gătit această rețetă
abuz

claudiaD

Arata ff bine...deci cred ca este ff buna...o sa incerc si eu...multumesc mult pt reteta

abuz