Legumele se spala foarte bine. Ceapa se toaca marunt. Morcovul si telina- eu n-am avut telina... se dau pe ochiurile mari ale razatoarei. Ardeiul se taie in felii lungi, groase de 4-5 mm. Pe mine m-a ajutat robotul si de data asta...
Toate acestea se pun la calit in tigaia wok, in ulei de masline extravirgin.Dupa ce se rumensc putin (4-5 min.), se sting cu apa fierbinte si se mai lasa la fiert 10-12 minute.
Dovlcelul se taie in bucati medii- eu l-am taiat felii, iar apoi felia in patru in forma de cruce, si se adauga in ciorba.
Dupa alte 10 minute de fiert, se adauga iaurtul-am pus o cutie mare de 375g- si mararul tocat fin si se mai lasa 4-5 minute la foc foarte mic, timp in care se amesteca des.
Cred că iaurtul ar trebui temperat puțin înainte de a fi pus în ciorbă (adică, într-un castronel să fie amestecat cu zeamă din supă, treptat, până atinge temperatura ciorbei) altfel se brânzește.
Comentarii:
Peronal consider ca iaurtul trebuie adaugat doar in farfurie, fiecare dupa dorinta.
In rest, ciorba-i excelenta insa si cu ceva bors adaugat.
Cred că iaurtul ar trebui temperat puțin înainte de a fi pus în ciorbă (adică, într-un castronel să fie amestecat cu zeamă din supă, treptat, până atinge temperatura ciorbei) altfel se brânzește.
Arata ff bine...deci cred ca este ff buna...o sa incerc si eu...multumesc mult pt reteta