Preparare: curatm, spalam bine legumele si le uscam de apa. Ceapa si morcovul le tocam marunt. In 2 linguri ulei de masline le inabusim putin, pana se inmoie.Intre timp taiem telina cubulete mici.
Si dovleceii in cuburi potrivite. Le lasam coaja, pentru un plus de gust.Peste legumele inabusite turnam apa, pentru inceput 1l si jumatate si cubuletul de legume. Cand apa incepe sa fiarba adaugam telina.Lasam putin sa fiarba si turnam borsul.
Cand incepe iar sa fiarba adaugam dovleceii. Acoperim oala cu un capac si lasam sa fiarba la foc mic. Daca mai este nevoie puteti sa mai adaugati apa. Spre final adaugam si smantana, cat doriti de multa.
La final tocam patrunjel si-l adaugam. Puteti sa bateti si doua oua si sa dregeti ciorba cu ele. Va fi si mai delicioasa.Se serveste calda cu paine proaspata.
De ce uscam legumele inainte sa le punem in apa, la fiert? :) uleiul de masline nu trebuie folosit la gatit, pentru ca isi pierde proprietatile, el poate fi adaugat la sfarsitul ciorbitei, ca atare. pentru inabusit legume e indicat sa folosesti ulei de floarea soarelui, dex.
Comentarii (17):
Delicioasa
DA de ce nu :)
Ok
De ce uscam legumele inainte sa le punem in apa, la fiert? :)
uleiul de masline nu trebuie folosit la gatit, pentru ca isi pierde proprietatile, el poate fi adaugat la sfarsitul ciorbitei, ca atare. pentru inabusit legume e indicat sa folosesti ulei de floarea soarelui, dex.
F.buna, te purifica!!
Buna si usoara.
O voi gati.
Dacă mâncarea are tot ce-i trebuie de ce ester necesar cubul de legume? Ca să înghițim niște glutamat?
Daca e cu bors nu e ciorba ci "Bors de dovlecei". Lasati E-urile sa le manance cancerosii, asa ca aruncati concentratul de legume la gunoi!
Imi place si am sa fac arata bine