Se pune apa la fiert, se adauga carnea, se spumeaza, se lasa sa fiarba 10 min, se scoate carnea, se spala si se trece in alt vas cu apa fiarta si se continua fierberea; cand e gata se scoate si se aleg oasele, pielea, timp in care se adauga legumele la fiert; se pun la loc bucatile de carne; se piseaza usturoiul, se amesteca cu smantana si galbenusurile intr-un vas mare; zeama de varza murata fierbe si ea si se adauga peste ciorba bine fiarta; acum luam cu polonicul din ciorba si picuram in amestecul de smantana , amestecand continuu, pana se infierbanta si apoi in rasturnam dintr-o data in ciorba, amestecand; mai da un clocot si e gata; se presara leustean tocat.
Mai fratilor, o fi comestibila ca produs finit, dar......... zeama de varza, usturoi si leustean in aceaasi oala??? Cu carne de curcan poti face o ciorba, un bors (cu sau fara smantana, dar leustean obligatoriu) de pierderea mintii! Dupa cum vad eu aici, este ca si cum ai gati burta cu zeama de varza, iar la servire ai pune leustean...... Departe, foarte departe de ciorba de curcan...
Comentarii (20):
Merg pe reteta asta de multa vreme si tot mie pofta
UN VIS!!!
Asemanatoare cu ciorba de burta,este exceptionala .
Excelent!!!
Daca schimbi apa de ce sa mai scoti spuma?
Mai fratilor, o fi comestibila ca produs finit, dar......... zeama de varza, usturoi si leustean in aceaasi oala??? Cu carne de curcan poti face o ciorba, un bors (cu sau fara smantana, dar leustean obligatoriu) de pierderea mintii! Dupa cum vad eu aici, este ca si cum ai gati burta cu zeama de varza, iar la servire ai pune leustean...... Departe, foarte departe de ciorba de curcan...
Foarte buna si traditionala!!
F buna 5 puncte
Braaaaaaavo
Super delicioasa!Multumim!:)