Se taie gaturile si spatele de curcan in bucati, se spala, se dau cu sare si piper. Se taie ceapa solzisori si se caleste in pun ulei, apoi se adauga ardeiul taiat cubulete. Se lasa putin sa se dinstuiasca impreuna. Intre timp se curata morcovul, patrunjelul si telina si se dau pe razatoare, adaugandu-se peste ceapa si ardei. Cand s-au dinstuit toate la un loc se adauga carnea si se pune apa lasandu-se sa fiarba. Cand incepe sa se inmoaie carnea se adauga caryofii taiati cubulete. Se gusta si se adauga sare si piper dupa gust. Dupa ce a fiert carnea si cartofii se adauga orezul si verdeata tocata marunt. Se mai lasa aproximativ 5 minute sa fiarba, se acopera cu un capac si se opreste focul. Se serveste cu ardei iute, o lingurita de smantana si paine prajita.
3 gaturi curcan? 200g sau 1kg? spate curcan?? n-am auzit, poate de pui! a se dinstui? invat cu drag o noua limba straina! DEX: dinstuí (dinstuiésc, dinstuít), vb. – (Olt.) A pune fund la un butoi. Sb. dance „fund de butoi” (Scriban). Draga petitChef, mai termina cu novicii!!
Comentarii (28):
Este o sursa buna de inspiratie.
3 gaturi curcan? 200g sau 1kg? spate curcan?? n-am auzit, poate de pui! a se dinstui? invat cu drag o noua limba straina! DEX: dinstuí (dinstuiésc, dinstuít), vb. – (Olt.) A pune fund la un butoi. Sb. dance „fund de butoi” (Scriban). Draga petitChef, mai termina cu novicii!!
De ce nu se spune cantitea de apa ?
Mare ti-e gradina Doamne! Dupa ce ca e o reteta de tot rasul, trebuie sa suport si exprimarea agramata. (a fiert carnea si cartofii!)
Carnea trebuie fiarta inainte iar orezul nu are nici o seansa sa se fiarba in 5 min.
Delicios
Foarte buna
Tare gustoasa!
Eu o fac fara cartofi si eventual o dreg la final cu smantana sau ou.
F.buna,sanatoasa