Fasolea se spala si se pune la inmuiat cu o seara inainte.A doua zii se clateste si se pune la fiert cu sare, crenguta de cimbri si frunzele de dafin.Cind fasolea este de jumatate fiarta, se adaoga morcovii,cartofii, si ceapa intreaga.
Dupa ce legumele s-au fiert se scurg de apa si se lasasa deoparte la racit.Intr-o tigaie se prajeste Baconul/Kaiserul taiat marunt marunt, se scoate deoparte iar in grasimea ramasa ,eventual se mai daoga 1ls ulei,se prajeste cepa taiata marunt, iar cind incepe sa devina sticloasa se adaoga cele 2lc zahar.
Cind ceapa incepe sa se caramelizeze/sa prinda usor ciloare se adaoga boia de ardei dulce si se trage totul deoparte.Patrunjelul se toaca marunt.Legumele fierte si racite se trec prin masina de carne, eventual si restul ingredientelor prajite.
Totul se amesteca cu patrunjelul taiat marunt si ouale crude.Eventual se mai condimenteaza cu sare+piper si cu ajutorul unei linguri se i-au porii din masa de chiftele,se trec prin faina si se prajesc in ulei fierbinte.Se servesc ca atare cu diferite salate de cruditati, sau ca farnituri linga diferite feluri princioale.
FAZIT:O reteta foarte bogata in vitamine ,minerale,glucide,fibre.la care cu siguranta i-se potriveste si un sos gustos.Inca nu stiu ce fel de sos,dar cind o sa mai repet reteta, o sa-i gasec eu unul potrivit.
Comentarii:
Si orezul ??? unde e???