Ceafa de porc cu gutui

Felul principal
Foarte ușor
40 min
136 Kcal

Ingrediente

4
Cost estimat: 1.71 (0.43€/porție)

Preparare

Preparare15 min
Gătire25 min
  • Untul se lasa la temperatura camerei. Intre timp se rade cascavalul pe razatoarea mare si se marunteste usturoiul. Se amesteca untul cu cascavalul, usturoiul si jumatate de lingurita de busuioc.
  • Feliile de ceafa se sareaza si pipereaza dupa gust, se acopera cu untul aromat si se tin la rece macar o ora. E le-a lasat peste noapte.
  • Se incalzeste foarte bine gratarul si se prajesc feliile de carne pe amandoua partile pana se formeaza crusta de cascaval. Nu intepati carnea cu furculita ca sa nu iasa sucul din carne.Intre timp se taie gutuiile in patru si se curata de miezul tare.
  • Se pune carnea intr-o tava care va merge la cuptor, se pun gutuile deasupra, putina apa si se dau la cuptor pana se face carnea. Gutuiile s-au facut inainte, asa ca le-a scos si le-am tinut la cald.
  • Lasati gutuile sa se rumeneasca foarte bine.Zaharul din ele, putin caramelizat, da un gust delicios.

Punctează această reţetă

Nutriție

pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 136Kcal
  • Carbo: 1.9g
  • Grăsimi: 11.2g
  • Grăsimi sat.: 7.3g
  • Proteine: 6.6g
  • Fibre: 0.4g
  • Zahăr: 0.2g
  • ProPoints: 4
  • SmartPoints: 6
Informații nutriționale pentru 1 porție (40g)
RRamonalaza

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

Oameni buni.... ceafa de porc cu un sfert de pachet de unt si cascaval la o portie???? Simt cum mi se infunda arterele. Cred ca e buna combinatia cu gutuia, dar nu in balta de untura

abuz

anonymous

...asa ceva se poate numi DELICIOS

abuz

anonymous

Foarte gustos

abuz