Untul se lasa la temperatura camerei. Intre timp se rade cascavalul pe razatoarea mare si se marunteste usturoiul. Se amesteca untul cu cascavalul, usturoiul si jumatate de lingurita de busuioc.
Feliile de ceafa se sareaza si pipereaza dupa gust, se acopera cu untul aromat si se tin la rece macar o ora. E le-a lasat peste noapte.
Se incalzeste foarte bine gratarul si se prajesc feliile de carne pe amandoua partile pana se formeaza crusta de cascaval. Nu intepati carnea cu furculita ca sa nu iasa sucul din carne.Intre timp se taie gutuiile in patru si se curata de miezul tare.
Se pune carnea intr-o tava care va merge la cuptor, se pun gutuile deasupra, putina apa si se dau la cuptor pana se face carnea. Gutuiile s-au facut inainte, asa ca le-a scos si le-am tinut la cald.
Lasati gutuile sa se rumeneasca foarte bine.Zaharul din ele, putin caramelizat, da un gust delicios.
Oameni buni.... ceafa de porc cu un sfert de pachet de unt si cascaval la o portie???? Simt cum mi se infunda arterele. Cred ca e buna combinatia cu gutuia, dar nu in balta de untura
Comentarii:
Oameni buni.... ceafa de porc cu un sfert de pachet de unt si cascaval la o portie???? Simt cum mi se infunda arterele. Cred ca e buna combinatia cu gutuia, dar nu in balta de untura
...asa ceva se poate numi DELICIOS
Foarte gustos