Se unge cu ulei si apoi se condimenteaza bucatile de ceafa de porc. Se pune in tava si sle da la cuptor timp de 1 ora la foc mediu. La inceput se acopera tava cu o folie de aluniniu. Periodic se stropeste friptura cu sosul din vas si se intoarce ca sa se faca uniform. Dupa o jumatate de ora se ia folia si se lasa sa prinda culoare.
Intre timp se pregateste garnitura. Zilele astea am gasit la supermarket ridichii si am luat cu gandul la aceasta garnitura, pe care am vazut-o mai denult la emisiunea lui Laura Calder "Sa gatim frantuzeste". Este o combinatia din ridichi si mazare, de la cutie sau comgelata.
Ridichiile se cresteaza in varfuri si se distuie in ulei de masline si un cub de unt. Mazarea dupa ce s-a fiert, jumatate se lasa intreaga si cealalta jumatate se striveste, dar nu ca sa se faca pasta. Se adauga langa ridichi, se condimenteaza. A folosit sare, piper cimbru si rozmarin.
Laura Calder, ca la toti "Chefs" in ale bucatariei, ne impartasesc retetele lor, dar nu intotdeauna si unele secrete. Atunci cand le facem, rar seamana cu ale lor. Spun asta, pentru ca ridichiile Laurei de la tetevizor au ramas cu culoarea rosie, nu violete cum se intampla in realitate.
Comentarii:
Originala asocierea mazare / ridichi!