Petitchef

Ceafa de porc cu garnitura de ridichi si mazare

Felul principal
4 porții
10 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Se unge cu ulei si apoi se condimenteaza bucatile de ceafa de porc. Se pune in tava si sle da la cuptor timp de 1 ora la foc mediu. La inceput se acopera tava cu o folie de aluniniu. Periodic se stropeste friptura cu sosul din vas si se intoarce ca sa se faca uniform. Dupa o jumatate de ora se ia folia si se lasa sa prinda culoare.
  • Intre timp se pregateste garnitura. Zilele astea am gasit la supermarket ridichii si am luat cu gandul la aceasta garnitura, pe care am vazut-o mai denult la emisiunea lui Laura Calder "Sa gatim frantuzeste". Este o combinatia din ridichi si mazare, de la cutie sau comgelata.
  • Ridichiile se cresteaza in varfuri si se distuie in ulei de masline si un cub de unt. Mazarea dupa ce s-a fiert, jumatate se lasa intreaga si cealalta jumatate se striveste, dar nu ca sa se faca pasta. Se adauga langa ridichi, se condimenteaza. A folosit sare, piper cimbru si rozmarin.
  • Laura Calder, ca la toti "Chefs" in ale bucatariei, ne impartasesc retetele lor, dar nu intotdeauna si unele secrete. Atunci cand le facem, rar seamana cu ale lor. Spun asta, pentru ca ridichiile Laurei de la tetevizor au ramas cu culoarea rosie, nu violete cum se intampla in realitate.

Rețete inrudite

YouTube

Supa rece de ridichi


Poze

Ceafa de porc cu garnitura de ridichi si mazare
Ceafa de porc cu garnitura de ridichi si mazare - poza 2
Ceafa de porc cu garnitura de ridichi si mazare - poza 3

Întrebări:




Comentarii:

30/03/2013

Originala asocierea mazare / ridichi!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Salata de dovleac, cartof, ridichi si feta
Salata de dovleac, cartof, ridichi si feta
1 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tartine cu branza, castravete si ridichi
Tartine cu branza, castravete si ridichi
2 porții
5 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Supa rece de ridichi
Supa rece de ridichi
2 porții
10 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Dovleacul placintar - noua ta garnitura preferata
Dovleacul placintar - noua ta garnitura preferata
4 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
Rețetă Cartofi zdrobiți cu pătrunjel, garnitura ideală!
Cartofi zdrobiți cu pătrunjel, garnitura ideală!
3 porții
40 min
Foarte ușor
4.4 / 5

Articole conexe

Cartofii - fel de mancare sau garnitura? Cartofii - fel de mancare sau garnitura? Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati! Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati! Totul despre ridichi Totul despre ridichi

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează