Ceafa de porc o pregatim ca si la reteta de Ceafa de porc cu garnitura de ridichi si mazare. Se unge cu unt si ulei, apoi se condimenteaza bucatile de ceafa de porc cu condimente pentru porc.
Se pune in tava cu ulei si putina apa si se da la cuptor timp de 1 ora la foc mediu.
La inceput se acopera tava cu o folie de aluniniu. Periodic se stropeste friptura cu sosul din tava si se intoarce ca sa se faca uniform.
Dupa o jumatate de ora se ia folia si se lasa sa prinda culoare.
Gratin de cartofi la fel ca la reteta Gratin de cartofi cu pulpe de pui. Se ia un vas de iena sau o tava, se aranjeaza straturi de felii de cartofi, se condimenteaza cu sare, piper si se presara cu un praf de usturoi.
Daca nu aveti, sau nu va place praful de usturoi, puteti pune 2 catei taiati subtiri. Se repeta operatia pana terminam cartofii.
Se pune in cuptor cca. o ora. Se servesc cu pulpele de pui, iar alaturi merge o salata sau muraturi, dupa preferinte.
Comentarii:
E buna rau am pregatit asa ceva
Este foaryte buna