Tort japonez
Ingrediente
8
Pt ganache:
Preparare
Preparare20 min
Gătire35 min
- Rupem in bucati ciocolata cu orez si 100 g ciocolata Africana. Incalzim 150 ml frisca in microunde, atentie sa nu fiarba si turnam peste cicolata bucati. Amestecam bine pana cand se topeste.
- Punem hartie de copt pe fundul unei forme de tort cu peretii detasabili si turnam cicolata topita, nivelam bine, apoi dam la frigider pt 30 minute.
- Crema:
Batem 250 ml fisca lichida cu 2 linguri de zahar..cand frisca s-a intarit adaugam 250 g mascarpone si coaja de lamaie, mixam pana se omogenizeaza. Turnam crema peste stratul de ciocolata nivelam si punem visinele, pe care le apasam sa se scufunde in crema. - Crema de ciocolata:
Batem 150 ml frisca cu 2 linguri de zahar, punem 250 g mascarpone si amestecam bine Rupem bucati 100 gr ciocolata africana si o topim la microunde sau bain-marie. Turnam ciocolata peste crema cu mascarpone si mixam 2-3 minute. - Turnam crema de ciocolata in tava nivelam bine apoi dam totul la frigider pt 2 h.
- Pregatim crema ganache:
Rupem bucati cioclata, adaugam untul si frisca si topim pe bain-marie sau la microunde . - Cand arata asa:
Turnam peste tort, avand grija sa ne miscam repede pt ca se inatreste iar daca ca punem prea calda se va topi crema. O lasam la frigider peste noapte sau macar cateva ore, scoatem marginile detasabile, taiem cu grija si servim.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
E bun,dar e prea dulce
am gătit această rețetă
M
mara_p2018
Este un deliciu
anonymous
Pentru un gust mai intens de ciocolata as folosi la crema in loc de Primola ciocolata amaruie.
anonymous
E bestial
anonymous
Este foarte bun
Punctează această reţetă