Petitchef

Tort japonez

Desert
8 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

8

Pt ganache:

Preparare

  • Rupem in bucati ciocolata cu orez si 100 g ciocolata Africana. Incalzim 150 ml frisca in microunde, atentie sa nu fiarba si turnam peste cicolata bucati. Amestecam bine pana cand se topeste.
  • Punem hartie de copt pe fundul unei forme de tort cu peretii detasabili si turnam cicolata topita, nivelam bine, apoi dam la frigider pt 30 minute.
  • Crema:
    Batem 250 ml fisca lichida cu 2 linguri de zahar..cand frisca s-a intarit adaugam 250 g mascarpone si coaja de lamaie, mixam pana se omogenizeaza. Turnam crema peste stratul de ciocolata nivelam si punem visinele, pe care le apasam sa se scufunde in crema.
  • Crema de ciocolata:
    Batem 150 ml frisca cu 2 linguri de zahar, punem 250 g mascarpone si amestecam bine Rupem bucati 100 gr ciocolata africana si o topim la microunde sau bain-marie. Turnam ciocolata peste crema cu mascarpone si mixam 2-3 minute.
  • Turnam crema de ciocolata in tava nivelam bine apoi dam totul la frigider pt 2 h.
  • Pregatim crema ganache:
    Rupem bucati cioclata, adaugam untul si frisca si topim pe bain-marie sau la microunde .
  • Cand arata asa:
    Turnam peste tort, avand grija sa ne miscam repede pt ca se inatreste iar daca ca punem prea calda se va topi crema. O lasam la frigider peste noapte sau macar cateva ore, scoatem marginile detasabile, taiem cu grija si servim.

Rețete inrudite

YouTube

Tort iepuras


Poze

Tort japonez
Tort japonez - poza 2
Tort japonez - poza 3

Întrebări:




Comentarii:

16/01/2014

E bun,dar e prea dulce

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
mara_p2018, 03/11/2018

Este un deliciu

(0) (0) Abuz
22/12/2013

Pentru un gust mai intens de ciocolata as folosi la crema in loc de Primola ciocolata amaruie.

(0) (0) Abuz
15/12/2013

E bestial

(0) (0) Abuz
09/09/2013

Este foarte bun

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort de halloween cu glazură diabolică
Tort de halloween cu glazură diabolică
8 porții
2 ore
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort negresa cu unt de arahide si biscuiti oreo
Tort negresa cu unt de arahide si biscuiti oreo
8 porții
2 h 40 m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Tort despacito
Tort despacito
8 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Tort simplu de ciocolată
Tort simplu de ciocolată
8 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort exotic cifra - cu mango si fructul pasiunii
Tort exotic cifra - cu mango si fructul pasiunii
8 porții
1 h 2 m
Foarte ușor
4.7 / 5

Articole conexe

Torturi festive de sărbători Torturi festive de sărbători Fructul Kaki sau Curmalul japonez Fructul Kaki sau Curmalul japonez Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează