Cartofii se fierb in coaja, se curata si se taie rondele. Se unge un vas de yena cu unt si se aseaza feliile de cartofi .
Ouale le batem biner, cu sarea, piperul, cascavalul razuit si smantana si patrunjelul tocat marunt. Aceasta compozitie se toarna peste cartofi si se introduce vasul in cuptorul incalzit.
Se coc pana se rumeneste frumos deasupra si s-a legat sosul cu cartofii.
Eu gatesc acest fel de cartofi la cuptor de peste 40 de ani. pun insa mult mai multa branza (amestec branza de vaci cu telemea, toc marar, adaug si jambon taiat bucati mici, busuioc, 3 - 4 oua batute, totul pentru 1 - 2 kg cartofi fierti (eu ii fierb decojiti si taiati in cuburi mici). Este un delicios fel principal, sau garnitura la un gratar sau o friptura la cuptor.
Dia2009, daca esti atat de desteapta, sau destept, cum dracu' calculezi procentele de nutrienti dintr-o portie, ca la tine iese 154%? Ai habar, asa pe departe, ce inseamna Pro si SmartPoints? Stii ca sistemul de etichetare Nutri-Score este contestat vehement de multe companii, pentru inexactitatile lui? Dar cat de usor si placut e sa dai Copy Paste.... In rest reteta e atat de "noua", incat cred ca si acum 300 de ani se prepara. Doar ca atunci nu aveau "yena".
Comentarii:
Reteta e f buna, iar unele cometarii f f rautacioase...tipic romanesti de altfel...pacat!
Eu gatesc acest fel de cartofi la cuptor de peste 40 de ani. pun insa mult mai multa branza (amestec branza de vaci cu telemea, toc marar, adaug si jambon taiat bucati mici, busuioc, 3 - 4 oua batute, totul pentru 1 - 2 kg cartofi fierti (eu ii fierb decojiti si taiati in cuburi mici). Este un delicios fel principal, sau garnitura la un gratar sau o friptura la cuptor.
Dia2009, daca esti atat de desteapta, sau destept, cum dracu' calculezi procentele de nutrienti dintr-o portie, ca la tine iese 154%? Ai habar, asa pe departe, ce inseamna Pro si SmartPoints? Stii ca sistemul de etichetare Nutri-Score este contestat vehement de multe companii, pentru inexactitatile lui? Dar cat de usor si placut e sa dai Copy Paste.... In rest reteta e atat de "noua", incat cred ca si acum 300 de ani se prepara. Doar ca atunci nu aveau "yena".
"vas de yena"? Esti analfabeta! Corect se scrie vas de Jena, proasta ce esti!