Vinetele se lasa la scurs o ora, dupa care se maruntesc, in 2 linguri de ulei de masline,o lingura zeama de lamaie, se condimenteaza si se asaza in tava rotunda cu fundul detasabil .
Se presara 2-3 catei de usturoi pisat -Se caleste o ceapa in 3 linguri de ulei la care se adauga morcovul,ardeii grasi si ardeii capia.Se adauga 3 liguri de suc de rosii si se lasa pe flacra pana scade tocanita.Se condimenteaza,se asaza in tava peste stratul de vinete. Se presara 2-3 catei de usturoi pisat.
Se caleste o ceapa in 2 linguri de ulei, se adauga ciupercile,condimente si usturoi dupa gust.Dupa ce a scazut tocanita, se asaza peste stratul de ardei. Faina se dizolva intr-o cescuta de suc de rosii, se condimenteaza si se intinde peste stratul de ciuperci.
Se da la cuptor(incins in prealabil) pentru 30-35 minute Se poate servi calda sau ca aperitiv.Pentru a da un aspect mai apetisant, cu 5 minute inainte de a opri focul se presara cu fulgi de porumb Atasez o poza cu masa festiva numai cu bucate de post.