Cuptorul se incinge la 175 grade C. Ciocolata se topeste in bain-marie. Se bate untul cu zahar si sare. Se separa ouale: albusurile se bat spuma, galbenusurile se inglobeaza in unt.
Se adauga apoi ciocolata topita, nucile macinate, faina si praful de copt (cernute) si albusul batut. Se introduce intr-o forma unsa sau tapetata cu hartie de copt, timp de cca. 35-40 de minute.
Cand se mai racoreste, se feliaza. Se coace blatul de pandispan in tava mare a aragazului, cca. 12-14 minute . Se rastoarna apoi pe un prosop de bucatarie umed ori presarat cu zahar. Se ruleaza in prosop si se lasa deoparte.
Frisca lichida se pune intr-un bol aflat deasupra unui vas cu apa care clocoteste usor, adica la bain-marie. Cand este bine infierbantata, se adauga ciocolata rupta bucati Amestecati si luati apoi crema de pe foc.
Lasati compozitia sa se racoreasca putin si apoi bateti-o energic cu telul, pana cand se omogenizeaza. Dati la frigider pentru minim 5-6 ore Bateti crema cu mixerul pana cand capata consistenta.
Comentarii (15):
O sa incerc si eu, pare complicat ..
Original
F ASPECTOS SI BUN
Am facut reteta asta de doua ori ......mmmmmm!!!!
Este delicios si nu este deloc complicat pofta buna
L-am facut de cateva ori si urmeaza de Craciun este delicios...
Cel mai delicios tort!!!:)))
Un deliciu
Aaaaaaaaaa
Frumos ,complicat