Tort-spirala de ciocolata cu crema ganas

Desert
5 porții
Foarte ușor
55 min

Ingrediente

5

Blat de nuca si ciocolata:

Crema ganas:

Pentru insiropat:

Preparare

Preparare20 min
Gătire35 min
  • Cuptorul se incinge la 175 grade C. Ciocolata se topeste in bain-marie. Se bate untul cu zahar si sare. Se separa ouale: albusurile se bat spuma, galbenusurile se inglobeaza in unt.
  • Se adauga apoi ciocolata topita, nucile macinate, faina si praful de copt (cernute) si albusul batut. Se introduce intr-o forma unsa sau tapetata cu hartie de copt, timp de cca. 35-40 de minute.
  • Cand se mai racoreste, se feliaza. Se coace blatul de pandispan in tava mare a aragazului, cca. 12-14 minute . Se rastoarna apoi pe un prosop de bucatarie umed ori presarat cu zahar. Se ruleaza in prosop si se lasa deoparte.
  • Frisca lichida se pune intr-un bol aflat deasupra unui vas cu apa care clocoteste usor, adica la bain-marie. Cand este bine infierbantata, se adauga ciocolata rupta bucati Amestecati si luati apoi crema de pe foc.
  • Lasati compozitia sa se racoreasca putin si apoi bateti-o energic cu telul, pana cand se omogenizeaza. Dati la frigider pentru minim 5-6 ore
    Bateti crema cu mixerul pana cand capata consistenta.
Laura SavaLaura Sava

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 2
SINU ELENA, 25/03/2021

O sa incerc si eu, pare complicat ..

(0) (0) abuz
18/11/2014

Original

(0) (0) abuz
14/03/2014

F ASPECTOS SI BUN

(0) (0) abuz
01/01/2014

Am facut reteta asta de doua ori ......mmmmmm!!!!

(0) (0) abuz
30/12/2013

Este delicios si nu este deloc complicat pofta buna

(0) (0) abuz
19/12/2013

L-am facut de cateva ori si urmeaza de Craciun este delicios...

(0) (0) abuz
07/12/2013

Cel mai delicios tort!!!:)))

(0) (0) abuz
mariana_k2013
mariana_k2013, 27/10/2013

Un deliciu

(0) (0) abuz
08/04/2013

Aaaaaaaaaa

(0) (0) abuz
25/01/2013

Frumos ,complicat

(0) (0) abuz
  • pagina 1 / 2