Tort-spirala de ciocolata cu crema ganas
Ingrediente
5
Blat de nuca si ciocolata:
Crema ganas:
Pentru insiropat:
Preparare
Preparare20 min
Gătire35 min
- Cuptorul se incinge la 175 grade C. Ciocolata se topeste in bain-marie. Se bate untul cu zahar si sare. Se separa ouale: albusurile se bat spuma, galbenusurile se inglobeaza in unt.
- Se adauga apoi ciocolata topita, nucile macinate, faina si praful de copt (cernute) si albusul batut. Se introduce intr-o forma unsa sau tapetata cu hartie de copt, timp de cca. 35-40 de minute.
- Cand se mai racoreste, se feliaza. Se coace blatul de pandispan in tava mare a aragazului, cca. 12-14 minute . Se rastoarna apoi pe un prosop de bucatarie umed ori presarat cu zahar. Se ruleaza in prosop si se lasa deoparte.
- Frisca lichida se pune intr-un bol aflat deasupra unui vas cu apa care clocoteste usor, adica la bain-marie. Cand este bine infierbantata, se adauga ciocolata rupta bucati Amestecati si luati apoi crema de pe foc.
- Lasati compozitia sa se racoreasca putin si apoi bateti-o energic cu telul, pana cand se omogenizeaza. Dati la frigider pentru minim 5-6 ore
Bateti crema cu mixerul pana cand capata consistenta.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
