Din ingredientele pentru biscuit se formeaza un aluat care se rastoarna cu grija intr-o tava tapetata cu hartie cerata .
Se coace 15 minute la 200 grade C.dupa care, cu ajutorul unui prosop de bucatarie curat si umed, care se aseaza direct peste tava, se rastoarna, cu fermitate pe "suprafata de lucru"Se scoate cu grija hartia de copt si se ruleaza.
Se face o crema din Mascarpone, smantana, suc, zaharsi gelatina, in prealabil inmuiata si apoi "topita" cateva secunde la microunde sau la bain-marie.Se scurg bine rondelele de ananas si se taie bucatele.Se bat 200 ml. frisca si se amesteca cu bucatelele de ananas.
Compozitia de frisca si ananas se amesteca cu compozitia de Mascarpone. Se deruleaza blatul si se insiropeaza cu sucul de ananas din conserva.
Se repartizeaza intreaga compozitie pe blatul derulat Apoi, cu un cutit mare si lung, se taie foaia de biscuit, unsa cu crema, in fasii de 4 cm. largime Pe un platou de tort se infasoara feliile de biscuit, una in continuarea celeilalte, in forma de melc, cu crema pe dinauntru.
Inainte de finisare, tortul se pune la rece pentru o ora, dupa care se continua cu "infrumusetarea" lui adica cu "imbracarea" tortului cu restul de frisca (200 ml)batuta tare,si decorat anul trecut in style de toamna pentru o prietena draga .