Petitchef

Tort din albusuri cu nuci

Desert
8 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

8

Reteta blatului:

Pentru stropit foile:

Pentru balotat:

Preparare

  • Daca dispunem de albusuri, ramase de la alte preparate, blatul se poate pregati la fel ca si pentru tortul precedent, însa fara galbenusuri. Albusurile se pot aduna si pastra la congelator timp îndelungat într-un borcan, bine închis cu capac, fara sa sufere vreo schimbare. Dupa ce s-au dezghetat, se bat spuma ca si cele proaspete. Daca nu s-a tinut cont de numarul lor, se cîntaresc sî se calculeaza 32 g greutatea unui albus; pentru un albus sînt necesare 25 g zahar tos si 25 g nuci macinate, iar pentru toate, 15?20 ml rom sau zeama de lamîie.
  • Din cantîtatea respectiva, 50 g nuci se pot înlocui cu 50 g cacao cernuta care, în prealabil, se amesteca bine cu restul de nuca macinata; cacaua leaga mai bine compozitiile fara faina.
  • Albusurile se bat spuma tare, se adauga zaharul tos si romul sau zeama de lamîie si se bat în continuare, pîna cînd se întaresc ca o zapada. Dupa aceea, se pun toate nucile, împreuna cu cacaua si se amesteca cu telul, numai prin rasturnare, de 9?10 ori. Compozitia se desarta în tava si se coace, cum s-a aratat în reteta precedenta. Foaia va fi identica si la culoare si ca aspect. Se taie si se scoate din tava,, cum s-a indicat la Tort de portocale din albusuri”. Dupa ce s-au stropit, foile se suprapun cu crema de portocale si cu jumatate din cantitatea de crema de cacao.
  • Cu restul de crema, tortul se unge lateral si deasupra. Se baloteaza cu nuca macinata pe partile laterale, iar deasupra se orneaza ca si tonul precedent. Se lasa la frigider, pîna a doua zi si se serveste numai cu crema întarita.


R Retete de prajituri si torturi

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort cu clătite în stil tiramisu, cu cafea și cacao
Tort cu clătite în stil tiramisu, cu cafea și cacao
8 porții
1 h 30 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort iepuras
Tort iepuras
16 porții
1 h 25 m
Ușor
4.3 / 5
Rețetă Tort cu nuca de cocos petitchef
Tort cu nuca de cocos petitchef
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Tort despacito
Tort despacito
8 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Tort padurea neagra - reteta pas cu pas
Tort padurea neagra - reteta pas cu pas
8 porții
3 h 20 m
Dificil
4.8 / 5

Articole conexe

Torturi festive de sărbători Torturi festive de sărbători Prajituri in haine de sarbatoare, aromele Craciunului! Prajituri in haine de sarbatoare, aromele Craciunului! Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează