Va spun pe scurt cam ce-a facut: a picurat cativa stropi de colorant rosu si galben peste martipan, si l-a framantat constiincioasa pana cand a obtinut o culoare frumoasa, portocalie.
Dupa care s-a apucat de modelat moment in care m-a pierdut in fata manutelor alora iscusite foc si trebuie sa va spun ca este prima oara cand face morcovi din martipan mie mi-au parut foooarte reali.
I-a crestat si le-a facut "codite" din jumatati de fistic iar Cipi si copiii, adica Bogdi si Amalia, chiar au crezut ca sint morcovi cu adevarat.
Pregatiri preliminare : Se curata morcovii si se rad pe razatoarea cu ochiuri mici. Se unge tava cu unt si se presara uniform cu pesmet. Cuptorul se incalzeste la 180 grade C. Alunele/nucile/migdalele se prajesc pentru cca. 5-8 minute in cuptorul preincalzit.
Se separa ouale; galbenusurile se freaca spuma cu zaharul timp de aprox. 10 minute. Se adauga zeama de lamaie, alunele prajite si macinate si morcovii rasi. Se amesteca faina, impreuna cu cardamom/scortisoara si praf de copt, si se cerne peste celelalte ingrediente. Se amesteca totul foarte bine.
Albusurile se bat spuma tare, cu un praf de sare, si se adauga la compozitia cu morcovi. Se amesteca usor, cu o spatula, pana cand se incorporeaza. Se toarna aluatul in forma unsa si presarata cu pesmet (fin) si se coace la foc mediu timp de 40 de minute. Prajitura se lasa sa se raceasca in forma si apoi se scoate pe platoul de servit.
Zaharul praf se amesteca cu zeama de portocala/lamaie; se unge tortul cu aceasta glazura, se orneaza cu morcovi din martipan pe care i-a asezat pe cate o "movilita" de frisca.
Comentarii:
Nu am ce sa comentez este o reteta delicioasa