Se incalzeste cuptorul la 175 grade celsius. Morcovii se razalesc si se scurg bine de suc. Intr-un bol se pune uleiul, zaharul brun si ouale si se bat bine cu mixerul pana devine o crema omogena un pic mai moale.
Se adauga morcovul stors si nucile taiate marunt. Se amesteca usor pana se omogenizeaza apoi se adauga faina si praful de copt .
Dupa ce s-a omogenizat se toarna totul intr-o tava rotunda cu diamentrul de 22 cm tapetata cu ulei si faina si se baga la cuptor la 175 grade timp de 1 ora si 15 minute. Daca se prea rumeneste e bine se astupati tava cu folie de aluminiu. Asta depinde de cuptor.
Glazura: Se pun intr-un bol toate ingrediente si se freaca bine pana devine ca o crema iar zaharul nu se mai simte. In reteta originala erau 240 gr zahar dar mi s-a parut un pic cam dulce si m-am gandit ca cu 200 gr e suficient.
Comentarii:
Se poate folosi unt in loc de ulei ?