Se procedeaza la orice blat: alb se bat spuma cu zaharul se adauga galb , apoi uleiul , se amesteca bine si apoi faina cu praful de cot. Se coace si se taie in trei felii. Se insiropeaza .
Pt sirop se fiebe apa cu zahar pana devine usor mai gros si se pune o esenta de vanilie.eu am folosit aproximativ 400ml de sirop.am facut dupa ochi si dupa gust.
Gelatina se pune la inmuiat cu 2 linguri de apa. Intre timp frisca se mixeaza.Iautrul se amesteca cu zaharul si se pune peste gelatina se da pe foc pana ajunge la fierbere fara sa fiarba.
Se lasa sa se raceasca pana devine doar calduta si se amesteca cu frisca .Se mixeaza bine si s eda la rece pana incepe sa se ingroase crema.
Apoi se pune in tava cu inel detasabil primul blat , se pune jumatate de crema se pune si al doile blat, iar crema si ultimul blat s e da la rece pana se intareste crema.
Se pune glazura de cioco se da iar le rece , cand s-a intarit se scoate inelul si se orneaza cu frisca. Nu e greu deloc, doar vorbarie multa
Comentarii:
Iaurtul cu zaharul si gelatina se pun pe foc??? GRESIT !!