Tort cu creme de iaurt

Desert
Foarte ușor
1 h 10 m

Ingrediente

6

Pt blat :

Pt crema cu iaurt:

Pt glazura :

Preparare

Preparare40 min
Gătire30 min
  • Se procedeaza la orice blat: alb se bat spuma cu zaharul se adauga galb , apoi uleiul , se amesteca bine si apoi faina cu praful de cot. Se coace si se taie in trei felii. Se insiropeaza .
  • Pt sirop se fiebe apa cu zahar pana devine usor mai gros si se pune o esenta de vanilie.eu am folosit aproximativ 400ml de sirop.am facut dupa ochi si dupa gust.
  • Gelatina se pune la inmuiat cu 2 linguri de apa. Intre timp frisca se mixeaza.Iautrul se amesteca cu zaharul si se pune peste gelatina se da pe foc pana ajunge la fierbere fara sa fiarba.
  • Se lasa sa se raceasca pana devine doar calduta si se amesteca cu frisca .Se mixeaza bine si s eda la rece pana incepe sa se ingroase crema.
  • Apoi se pune in tava cu inel detasabil primul blat , se pune jumatate de crema se pune si al doile blat, iar crema si ultimul blat s e da la rece pana se intareste crema.
  • Se pune glazura de cioco se da iar le rece , cand s-a intarit se scoate inelul si se orneaza cu frisca.
    Nu e greu deloc, doar vorbarie multa

Punctează această reţetă

DDia2009

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

Iaurtul cu zaharul si gelatina se pun pe foc??? GRESIT !!

abuz