Tort cu creme de iaurt
Ingrediente
6
Pt blat :
Pt crema cu iaurt:
Pt glazura :
Preparare
Preparare40 min
Gătire30 min
- Se procedeaza la orice blat: alb se bat spuma cu zaharul se adauga galb , apoi uleiul , se amesteca bine si apoi faina cu praful de cot. Se coace si se taie in trei felii. Se insiropeaza .
- Pt sirop se fiebe apa cu zahar pana devine usor mai gros si se pune o esenta de vanilie.eu am folosit aproximativ 400ml de sirop.am facut dupa ochi si dupa gust.
- Gelatina se pune la inmuiat cu 2 linguri de apa. Intre timp frisca se mixeaza.Iautrul se amesteca cu zaharul si se pune peste gelatina se da pe foc pana ajunge la fierbere fara sa fiarba.
- Se lasa sa se raceasca pana devine doar calduta si se amesteca cu frisca .Se mixeaza bine si s eda la rece pana incepe sa se ingroase crema.
- Apoi se pune in tava cu inel detasabil primul blat , se pune jumatate de crema se pune si al doile blat, iar crema si ultimul blat s e da la rece pana se intareste crema.
- Se pune glazura de cioco se da iar le rece , cand s-a intarit se scoate inelul si se orneaza cu frisca.
Nu e greu deloc, doar vorbarie multa
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
Iaurtul cu zaharul si gelatina se pun pe foc??? GRESIT !!
Punctează această reţetă