Tort cu 2 blaturi si 2 creme

Desert
Foarte ușor
1 oră

Ingrediente

4

Crema de nuca:

Crema de cacao:

Altele:

Preparare

Preparare30 min
Gătire30 min
  • Pentru blat, se bat albusurile spuma cu 3 linguri de zahar si zaharul vanilat. Se adauga galbenusuri mixate cu 4 linguri de zahar, apoi faina. Se imparte aluatul in doua, iar intr-o jumatate se adauga cacaoa.
  • Se coc aprox 15 minute. Se pun stafidele la inmuiat.
    Pentru crema de nuci, se amesteca untul cu zaharul, faina, esenta de rom si nucile macinate. Se adauga treptat laptele si se pune la fiert pana se ingroasa.
  • Se lasa sa se raceasca, apoi se adauga 50 gr stafide. macinat nucile in rasnita de cafea. Nucile au devenit ca o pasta groasa, iar consistenta cremei a fost ca a piureului de castane. Si la gust semana putin datorita esentei de rom.
  • Pentru crema de cacao, se amesteca oul cu untul, zaharul, faina, ciocolata rupta in bucati. Se adauga treptat laptele si se pune la fiert pana se ingroasa. Se lasa sa se raceasca, apoi se adauga 50 gr stafide.
  • Peste blatul alb se aseaza crema de cacao, apoi blatul de cacao si crema de nuci. Se acopera cu frisca batuta si se orneaza.

Punctează această reţetă

AAla_oancea

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

Supper. Tine-o tot asa

abuz

anonymous

Super

abuz

claudia71b

ARATA SUPER !!!

abuz