Petitchef

Tort cu crema de trufe

Desert
8 porții
15 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

8

Blat:

Crema 1:

Crema 2:

Sirop:

Decor:

Preparare

  • Blatul:
    Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma cu 3/4 din zahar iar galbenusurile cu restul impreuna cu esenta de rom.Se unesc cele doua compozitii ,se cerne deasupra faina amestecata cu cacao se adauga ciocolata rasa si se amesteca lejer de sus in jos pana se incorporeaza bine.
  • Se toarna intr-o tava rotunda(26 cm) tapetata cu hartie de copt si se coace la foc potrivit.Dupa ce s-a racit se scoate din forma si se taie in 3 foi .
  • Crema 1:
    Ciocolata rupta in bucati mici se amesteca cu frisca lichida la foc mic pana ce ciocolata se topeste formand o compozitie omogena. Se da la rece pentru cateva ore(5-6) dupa care se spumeaza cu ajutorul mixerului.Obtinem o crema fina pe care o aromatizam cu ce esenta de rom.
  • Crema 2:
    Procedam la fel ca la crema 1 numai ca aici folosim ciocolata alba si esenta de vanilie.
  • Sirop:
    Mierea amestecata cu apa se fierbe .Adaugam nessul dupa care dam la rece .Se aromatizeaza cu 50 ml whiskey.
  • Glazura:
    Ciocolata frisca si untul se amesteca intr-o cratita pe baie de apa pana obtinem o compozitie omogena destul de fluida. Glazura o preparati in momentul cand trebuie sa glasati tortul.
  • Asamblare:
    Pe un platou se aseaza prima foaie de blat o insiropam cu siropul racit dupa care intindem uniform crema de ciocolata neagra .Asezam si cea de-a doua foaie de blat, o insiropam deasemeni,dupa care intindem crema de ciocolata alba.Terminam cu cea de-a treia foaie de blat insiropata. Nivelam fata si lateralele tortului cu putina crema si il introducem la frigider pentru 3 ore.
    Se scoate,se glaseaza in glazura de ciocolata si se decoreaza dupa imaginatia fiecaruia.


Poze

Tort cu crema de trufe
Tort cu crema de trufe - poza 2
Tort cu crema de trufe - poza 3
Tort cu crema de trufe - poza 4

Întrebări:




Comentarii:

22/06/2013

O nebunie!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
14/07/2013

Splendit!!!!!!!!

(0) (0) Abuz
30/11/2012

CORI

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort despacito
Tort despacito
8 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Tort cu mousse de ciocolata petitchef
Tort cu mousse de ciocolata petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tort padurea neagra - reteta pas cu pas
Tort padurea neagra - reteta pas cu pas
8 porții
3 h 20 m
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Tort zebra, desert exotic
Tort zebra, desert exotic
8 porții
1 h 25 m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Tort iepuras
Tort iepuras
16 porții
1 h 25 m
Ușor
4.3 / 5

Articole conexe

Torturi festive de sărbători Torturi festive de sărbători Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Cake pops sau tort-acadele Cake pops sau tort-acadele

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează