Blatul: Separam albusurile de galbenus batem albusurile cu 6 linguri de zahar tos. Batem galbenusurile cu 6 linguri de zahar.
Turnam galbenusurile batute peste albusul batut adaugam faina. Adaugam esentele. Amestecam foarte incet cu un tel, fara miscari bruste, pana la omogenizare.
Turnam compozitia intr-o forma de tort captusita cu hartie de copt si unsa cu ulei coacem 30-40 minute la foc mic dupa jumatate de ora de la scoaterea din cuptor scoatem blatul din forma.
Taiem blatul cu un cutit foarte mare in trei parti egale.
Crema: Batem crema celor doua plicuri cu 500 ml lapte rece Adaugam fructele din compot si kiwi-ul si portocala taiate bucati. Adaugam esenta si amestecam usor.
Asamblarea: Dupa amestecarea ingredientelor pentru sirop, insiropam prima foaie de blat. Asezam pe acesta jumatate din crema.
Asezam a II a foaie de blat insiropata, iar crema si apoi ultima foaie de blat insiropata din belsug punem putin gem de capsuri pe deasupra tortului si ornam lateralele cu tubul de frisca. Imprastiem cateva mini-drajeuri pentru ornat torturi si dam la rece, daca e posibil pentru o noapte.
Comentarii:
Super bun
Imi place.o sa incerc
De ce cu prafuri cu chimicale ???????
Nu imi plac prafurile si chimicalele in torturi facute in casa .