Tort cu crema de lamaie

Desert
8 porții
Foarte ușor
55 min

Ingrediente

8

Pentru blat:

Pentru crema:

Pentru ornat:

Pentru insiropat:

Preparare

Preparare20 min
Gătire35 min
  • Blatul:
    Separam albusurile de galbenus batem albusurile cu 6 linguri de zahar tos. Batem galbenusurile cu 6 linguri de zahar.
  • Turnam galbenusurile batute peste albusul batut adaugam faina. Adaugam esentele. Amestecam foarte incet cu un tel, fara miscari bruste, pana la omogenizare.
  • Turnam compozitia intr-o forma de tort captusita cu hartie de copt si unsa cu ulei coacem 30-40 minute la foc mic dupa jumatate de ora de la scoaterea din cuptor scoatem blatul din forma.
  • Taiem blatul cu un cutit foarte mare in trei parti egale.
  • Crema:
    Batem crema celor doua plicuri cu 500 ml lapte rece Adaugam fructele din compot si kiwi-ul si portocala taiate bucati. Adaugam esenta si amestecam usor.
  • Asamblarea:
    Dupa amestecarea ingredientelor pentru sirop, insiropam prima foaie de blat. Asezam pe acesta jumatate din crema.
  • Asezam a II a foaie de blat insiropata, iar crema si apoi ultima foaie de blat insiropata din belsug punem putin gem de capsuri pe deasupra tortului si ornam lateralele cu tubul de frisca. Imprastiem cateva mini-drajeuri pentru ornat torturi si dam la rece, daca e posibil pentru o noapte.
IIsabelasoare

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

06/03/2014

Super bun

(0) (0) abuz
12/02/2014

Imi place.o sa incerc

(0) (0) abuz
10/01/2014

De ce cu prafuri cu chimicale ???????

(0) (0) abuz
11/12/2012

Nu imi plac prafurile si chimicalele in torturi facute in casa .

(0) (0) abuz