Untul si oualele trebuie sa fie la temperatura camerei. Se freaca untul taiat cubulete cu zaharul pudra.
Se adauga galbenusul si faina si se framanta un aluat. Initial va fi sfaramicios dar devine treptat ca o plastilina. Daca e greu de lucrat cu el se pot adauga 1-2 linguri de apa.Se pune aluatul intr-o punga sau folie si se da la frigider pentru 2 ore.
Zaharul si branza mascarpone se amesteca. Separat se bate frisca si se adauga la crema. Dupa ce a stat la frigider, se scoate aluatul si se lasa cam jumatate de ora la temperatura camerei, altfel nu se poate lucra cu el. Se intinde intr-o forma de tarta cu hartie de copt. potrivit cu sucitorul si dupa aceea cu degetele
Se inteapa cu furculita inainte de a se da la cuptor, ca sa nu se umfle. O alta alternativa ar fi sa se acopere cu hartie de copt si sa se umple cu boabe de fasole . nu avut asa ca metoda cu intepatul a functionat perfect.
Se da la cuptor, preancalzit la 180 grade, pana devine aurie (testul scobitoarei).Dupa ce se scoate din cuptor si se lasa la racit, se toarna crema mascarpone si se orneaza cu capsuni. Daca aveti capsuni proaspete bine, daca nu, cele din punga refrigerate merg de minune.
Comentarii (15):
Alutul este foarte greu de pus in tava dupa ce a fost tinut 2 ore la frigider
Am facut-o o data, si de atunci o tot fac.. am adus subtile modificari, dar e un desert de nelipsit pe perioada capsunilor in casa noastra
Tarta este excelenta! Am folosit albusurile batute spuma la crema, in loc de frisca, si a iesit foarte bine.
Trebue sa fie minunata si chiar daca acum nu am nici un fel de capsuni,n-o voi uita.
Arata delicios, insa se da si la cuptor dupa ce se adauga crema de mascarpone, sau doar se pune la racit? :)
Simbata o prigatesc si eu arata foarte bine nota 10
Felicitari!!!!!1
Va Multumec , foarte buna reteta ,am ornat-o cu visine din compot . Sunt sigura ca o sa le placa prietenilor mei la o ANIVERSARE IMPORTANTA .
Ma bucur pentru initiativa ca avem de la un timp mascarpone.dar nu prea avem retete.Va multumesc ,Liliai
Super reteta!