Prajitura cu nuci caramelizate
Ingrediente
8
Cost estimat: 3.63Euros€ (0.45€/porție)
Preparare
Preparare20 min
Gătire35 min
- Ingredientele se impart in doua si se fac doua pandispanuri pentru prajituri cu cacao. Cum procedam Separam albusurile de galbenusuri, batem albusurile spuma tare si adaugam zaharul ploaie.
- Cand zaharul este perfect incorporat, adaugam galbenusurile, mixand in continuare, apoi adaugam faina si cacaua, amestecate cu praful de copt. Amestecam compozitia usor cu o lingura de lemn.
- Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul incins la 180*C pentru 15-18 minute, sau pana cand se rumeneste frumos pe margini si trece testul scobitorii.
- Galbenusurile se amesteca cu zaharul la bain-mairie pana cand zaharul este topit. Se lasa sa se raceasca si in final se amesteca untul batut spuma.
- Urmeaza sa ne ocupam de nucile caramelizate. 300 grame de nuci se taie marunt. Intr-o cratita se caramelizeaza 100 g zahar, iar cand capata culoarea si consistenta mierii de albine se adauga nucile, amestecand in continuare.
- Apoi adaugam o crema de oua preparata din 2 galbenusuri, 200 g zahar pudra si 150 g unt batut spuma , amestecand in continuare pe foc. Imediat dupa ce compozitia devine cremoasa o luam de pe foc si o intindem intre doua foi lica. Asezam un dog cu greutate peste foi si lasam totul la rece pentru 2-3 ore.
- Asezam primul pandispan cu cacao, intindem bine o jumatate din crema de oua, apoi asezam cele doua foi lica umplute cu nucile caramelizate. Intindem peste foaia lica a doua jumatate de crema de oua si apoi cel de-al doilea pandispan cu cacao. Asezam peste prajitura acelasi dog cu greutate si lasam prajitura cateva ore sau chiar peste noapte la rece. Se orneaza cu glazura de ciocolata si fulgi de ciocolata alba si neagra.
Nutriție
pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 511Kcal
- Carbo: 49.9g
- Grăsimi: 29.6g
- Grăsimi sat.: 16.3g
- Proteine: 10.4g
- Fibre: 1.4g
- Zahăr: 41.2g
- ProPoints: 14
- SmartPoints: 24
Informații nutriționale pentru 1 porție (141g)
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Raluca
Pomeniți de foi Lica in rețeta dar nu spuneti cum se prepara sau de unde se procura.
anonymous
Super prajitura,dar aici unde sint un sint foi LICA si vreau sa stiu cum se fac,ca sa fac eu!in rest cred ca este la fel de delicioasa precum se vede si vreau sa o fac si eu
anonymous
Imi place cum arata.ma bucur ca ai postat pas cu pas aceasta prajitura..
anonymous
10
anonymous
Trebuie sa fie f.f.f buna multumim pentru reteta chiar am un fest marti si am sa-l incerc
anonymous
Arata superrrrrrrrr bine nota 10 cu felicitari
Punctează această reţetă