Ouale se bat spuma cu o lingurita de lamaie si un vf de cutit de sare,apoi se adauga zaharul treptat,pana se obtine o crema groasa si ferma.
Se adauga macul,cocosul si coaja rasa de portocala,amestecand de data asta cu o spatula,usor.Apoi faina cernuta in prealabil si amestecata cu praful de copt,se adauga in ploaie,pe rand.
Compozitia se pune intr-o tava 25x35 cm ,tapetata cu hartie de copt.Daca nu aveti cadru dreptunghiular pentru prajituri,ceea ce ,lasati hartia mai lunga,asa cum lasat.Veti vedea mai departe de ce.Puneti tava in cuptorul preincalzit la 180 * (foc mediu) pana ce aluatul se aureste la suprafata.
Intretimp faceti crema : Daca aveti budinca cu preparare la rece :mixati toate ingredientele impreuna pana obtineti o crema groasa,dupa care adaugati coaja de portocala confiata si dati la rece,pana se raceste blatul.Daca aveti budinca cu preparare la cald,procedati conforma indicatiilor de pe plic,doar ca folosim 500 ml lapte la 2 plicuri.Lasati sa se raceasca.Intretimp bateti frisca cu zaharul pana se intareste apoi adaugati-o putin cate putin in budinca rece.La sfarsit adaugati coaja de portocala confiata.
Incepeti sa montati prajitura :blatul se unge cu dulceata de portocale apoi cu crema care se intinde cat mai uniform,sa se lipeasca de hartie.Preparati jeleul dupa indicatiile de pe plic,lasati-l sa se raceasca 2 minute apoi turnati peste crema,avand grija sa ramana jeleul in limitele hartiei (de asta spuneam mai sus ca bun ar fi fost un cadru dreptunghiular) si puneti totul la rece.Decorati dupa pofta inimii.
Comentarii:
Este o prajitura delicioasa.
Inainte de a posta ,verifica daca ai scris corect si complet reteta ,noroc ul e ca mai intuim cate ceva ,in rest pare buna
Faci dansul ploii :))
De abia astept s-o fac! multumim!
La etapa 2 scrii ca "se adauga in ploaie", dar ce ne facem daca e vreme frumoasa?
Foarte fain arata ...sa vedem si la gust
Imi lasa gura apa